ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Φαν ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Laver Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Laver Cup © 2022 KIN CHEUNG / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο11) έδειξε την ποιότητά του στα σημεία του "έκαιγε" η μπάλα, υπέταξε τον Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ με 2-0 σετ (7-6, 7-5) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors.

Το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο11) στο 500άρι τουρνουά της Βασιλεία συνεχίζεται. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετά τον Φρανσίσκο Σερούντολο κέρδισε και τον Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 7-5) τον Ολλανδό βασιζόμενος στο σερβίς του, το οποίο έχασε μόλις μία φορά, ενώ κατάφερε να σβήσει το 80% (4/5) των break points που αντιμετώπισε.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς μπήκε με το αριστερό στο παιχνίδι, αφού αν και σέρβιρε πρώτος είδε τον Φαν ντε Ζάντσχουλπ να του σπάει το σερβίς, με τον 26χρονο Έλληνα όμως να παίρνει πίσω το πλεονέκτημα με break στο αμέσως επόμενο game για να κάνει το 1-1.

Ο Στέφανος πέρασε μάλιστα μπροστά στο σκορ με 2-1, καταφέρνοντας μάλιστα να διατηρήσει το σερβίς του σβήνοντας το break point του Ολλανδού χάρις στους τρεις σερί πόντους μετά το 30-40.

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στο 11ο game, μέχρι εκείνο το σημείο μάλιστα οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι στα game. Ο Τσιτσιπάς δεν λύγισε όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 6-5 και το love σέρβις game του Φαν ντε Ζάντσχουλπ έστειλε το πρώτο σετ στο tie break.

Ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το καταπληκτικό του ξεκίνημα με 5-0 πόντους, με συνέπεια να πάρει το πολυπόθητο 13ο game κάνοντας το 7-6 και πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στην πρώτη περίπου μία ώρα της αναμέτρησης ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε πέντε άσους, ένα διπλό λάθος στο σερβίς, έσωσε το 75% των break points (3/4), ενώ είχε 18 πόντους μετά το πρώτο σερβίς (18/27) και 10 μετά το δεύτερο (10/16).

Το δεύτερο σετ άρχισε με τον Τσιτσιπά σε θέση κυνηγού, αφού ο Ολλανδός σέρβιρε πρώτος αυτή τη φορά κατακτώντας το game χωρίς να αφήσει βαθμό.

Τα σημεία κλειδιά του σετ ήταν δύο, το τέταρτο game το οποίο πήρε σερβίροντας ο Τσιτσιπάς, αφού έσβησε το break point του συνομήλικού του, καθώς και το έβδομο, στο οποίο ο Έλληνας δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός.

Το εν λόγω game είχε εννιά εναλλαγές, ο Τσιτσιπάς έφτασε ένα βήμα πριν το break, το όποιο δεν ήρθε με τον Ολλανδό να διατηρεί το σερβίς του και να κάνει το 4-3.

Με το σκορ στο 5-5 και το Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ να σερβίρει, ο Τσιτσιπάς έκανε τη ζημιά στον αντίπαλό του και στη συνέχεια έληξε τη σεμνή τελετή με 7-5 και συνολικά 2-0 σετ.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ