ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Φονίνι 2-0: Ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε τα ανοίγματά του στα δύο σετ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Gstaad Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rome Masters
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rome Masters © 2024 AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.12) χάρις τα καλά του ανοίγματα τόσο στο πρώτο σετ όσο και στο δεύτερο, κέρδισε με 2-0 (6-4, 6-4) τον Φάμπιο Φονίνι (Νο.80) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Gstaad Open.

Τον αποκλεισμό από το διπλό ανδρών στο Gstaad Open άφησε γρήγορα πίσω του ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.12), καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Φάμπιο Φονίνι και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε τις εκκινήσεις του τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σετ, με συνέπεια να μην δυσκολευτεί ιδιαίτερα να περάσει το εμπόδιο του Ιταλού.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ματέο Μπερετίνι - Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς έκανε το ιδανικό άνοιγμα στο παιχνίδι. Love σέρβις game για το 1-0 και break αμέσως μετά, για να συνεχίσει το εκπληκτικό του σερί με ένα ακόμα game χωρίς να χάσει πόντο.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Ιταλός απάντησε με ένα δικό 3-0 games για να φέρει το πρώτο σετ στην απόλυτη ισορροπία, πριν ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας "χτυπήσει" στο 10ο game, κάνει το break και κλείσει επιτυχημένα με 6-4 το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν ακόμα πιο απλά, αφού χρειάστηκε να "σπάσει" μόλις μία φορά το σερβίς του Φονίνι, μόλις στο τέταρτο game για φτάσει πρώτος στα έξι κερδισμένα games (6-4) και να πάρει τη νίκη και την πρόκριση με 2-0 σετ.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ