ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Γεμάτο εμπόδια το μονοπάτι του Στέφανου στο Terra Wortmann Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon © 2021 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) θα δώσει το παρών στο 500άρι τουρνουά της Γερμανίας, Terra Wortmann Open, για 2η φορά στην καριέρα του και μόνο εύκολο μονοπάτι δεν του επιφύλασσε η κλήρωση του Σαββάτου (11/6).

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του από το Boss Open της Στουτγκάρδης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) μπήκε στην κληρωτίδα του Terra Wortmann Open, που θα διεξαχθεί στο Χάλε την επόμενη εβδομάδα.

Ο Έλληνας τενίστας θα δώσει το παρών στο 500άρι τουρνουά της Γερμανίας για 2η φορά στην καριέρα του και μόνο εύκολο μονοπάτι δεν του επιφύλασσε η κλήρωση του Σαββάτου (11/6).

Πριν τέσσερα χρόνια είχε αποκλειστεί στη φάση των "16" από τον Αμερικανό, Ντένις Κούντλα, ενώ όπως και τότε, έτσι και φέτος, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα σε Γάλλο.

Τον Λούκα Πούιγ είχε αποκλείσει στους "32" το 2018, ενώ φέτος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Μπενζαμέν Μπονζί (Νο58) στον 1ο γύρο. Ο Στέφανος βρίσκεται στο Νο2 του ταμπλό, κι εφόσον περάσει το εμπόδιο του Μπονζί, θα έχει το 1ο, πολύ απαιτητικό τεστ του.

Κόντρα στον Νικ Κύργιο θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα ο Έλληνας πρωταθλητής, με τον 26χρονο Ελληνοαυστραλό να έχει πάρει Wild Card για το κυρίως ταμπλό του Χάλε και στον 1ο γύρο θα παίξει κόντρα στον Γερμανό, Ντάνιελ Αλτμάιερ.

Ο Κύργιος ανέκαθεν είναι μεγάλη απειλή στο γρασίδι και το δείχνει άλλωστε αυτή την εβδομάδα, μιας και βρίσκεται ήδη, στα ημιτελικά του 250αριού τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Τον Νο6 του ταμπλό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, είναι το πιθανότερο να αντιμετωπίσει όποιος εκ των Τσιτσιπά και Κύργιου, φτάσει στα προημιτελικά του Χάλε. Στο bracket του Μπούστα βέβαια, βρίσκονται και οι επικίνδυνοι: Γκαρίν, Κόρντα, Ρουν.

Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Χούμπερτ Χούρκατς είναι οι άλλοι δυο seeded του Top8, που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ταμπλό και πιθανότατα θα δημιουργήσουν τον έτερο προημιτελικό.

Ο Χούρκατς πάντως, στον 2ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον υπερασπιστή του τίτλου, Ούγκο Αμπέρ.

Από το πάνω μέρος του ταμπλό, ξεχωρίζουν οι… Ρώσοι. Ο Νο1, Ντανίλ Μεντβέντεφ, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν, ενώ στον 2ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον τενίστα που τον απέκλεισε πέρυσι στο τουρνουά. Τον Γιάν Λέναρντ Στρουφ.

Τον Νο7 του ταμπλό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, έχει πιθανό αντίπαλο στην "8άδα" ο Μεντβέντεφ, ενώ στον άλλον ημιτελικό, μόνο απίθανο δεν είναι να δούμε ακόμη δυο Ρώσους, μιας και διασταυρώνεται, ο Νο3 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Νο8 του ταμπλό, Κάρεν Χατσάνοφ.

Πιθανοί προημιτελικοί

  • Μεντβέντεφ – Μπαουτίστα Αγούτ
  • Ρούμπλεφ – Χατσάνοφ
  • Χούρκατς – Οζέρ Αλιασίμ
  • Τσιτσιπάς – Καρένιο Μπούστα\

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ