ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Λεχέτσκα 2-1: Με ανατροπή στον τελικό του Rotterdam Open ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Ρότερνταμ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Ρότερνταμ 2022 AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 από τον Λεχέτσκα, έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο και τρίτο γκέιμ και έφτασε στη νίκη και ανατροπή και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Ρότερνταμ όπου θα βρει μπροστά του την Κυριακή (13/2) έναν εκ των Ρούμπλεφ (Νο7) ή Αλιασίμ (Νο9).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) έκανε ανατροπή, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Γίρι Λεχέτσκα (Νο137) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στο Ρότερνταμ που θα διεξαχθεί την Κυριακή (13/2) (16:30 COSMOTESPORT 6, LIVE από το SPORT24). Πλέον, ο πρωταθλητής μας περιμένει να δει ποιος εκ των Ρούμπλεφ (Νο7) ή Αλιασίμ (Νο9) θα βρεθεί απέναντί του.

Ο 23χρονος Έλληνας πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη του στο 500άρι τουρνουά της Ολλανδίας και θα αγωνιστεί στον 18ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του. Μετά από μια ώρα και 52 λεπτά αγώνα, ο Νο1 του ταμπλό απέχει μια νίκη από τον 8ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε νωθρά στο ματς και το πλήρωσε με την απώλεια του 1ου σετ, μιας και ο Λεχέτσκα "έσπασε" πρώτος σερβίς στο 3ο γκέιμ του ημιτελικού, πήρε προβάδισμα με 1-2 και στη συνέχεια κατάφερε να το διατηρήσει με άνεση (4-6).

Ούτε καν σε μπρέικ πόιντ έφτασε ο Έλληνας τενίστας στο 1ο κομμάτι της αναμέτρησης, με τον 20χρονο αντίπαλό του να του βάζει επικίνδυνα εμπόδια από νωρίς.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, ο Τσιτσιπάς ανέβαζε ρυθμό, γινόταν πιο επιθετικός, περιόριζε τα λάθη του και σε συνδυασμό με την εμπειρία του σε τέτοια ματς, μπόρεσε να φέρει τον ημιτελικό στα ίσια.

Ο Λεχέτσκα σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ (5-4) και δεν τα κατάφερε. Στο 2ο μπρέικ πόιντ του Στέφανου στον αγώνα (το 1ο ήταν στο 1-1 του 2ου σετ), ήρθε η ισοφάριση. Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε με 6-4 το 2ο σετ και έστειλε τον ημιτελικό στο τρίτο σετ.

Εκεί, χωρίς να έχει πίεση πλέον, έπαιξε το καλύτερό του τένις και κάνοντας δύο μπρέικ, "πέταξε" για τον τελικό. Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στα τέσσερα σέρβις γκέιμ του, έχασε, συνολικά, μόλις τέσσερις πόντους (16-4).

Με 57/79 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Νο1 του ταμπλό στο Ρότερνταμ, εκμεταλλευόμενος 3/5 ευκαιρίες για μπρέικ. Ο Λεχέτσκα "πληγώθηκε" από το 2ο σερβίς του (19/41 πόντους) και από την… απειρία του.

Παρά την ήττα όμως, έχει να κρατάει μόνο θετικά στοιχεία από αυτή την εβδομάδα στην Ολλανδία, όπου προερχόμενος από τα προκριματικά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ABN Amro Tournament και την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ντεμπούτο στο Top100 (Νο95).

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παίζει καλό τένις και έχει όλα τα φόντα να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου που θα του δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια της χρονιάς.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ