ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Μετζέντοβιτς 2-0: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Gstaad Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros © 2024 JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Σέρβου Χαμάντ Μετζέντοβιτς (Νο122) στην πρεμιέρα του στο μονό ανδρών στο Gstaad Open και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο

Μετά την πρόκριση στο διπλό ανδρών του Gstaad Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) επικράτησε 2-0 σετ του Χαμάντ Μετζέντοβιτς (Νο122) στην πρεμιέρα του στο μονό και πέρασε στα προημιτελικά του τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φονίνι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ ισορροπημένα και λίγο πριν ολοκληρωθεί το 7ο game, ο Σέρβος τενίστας πήρε medical time out, με τον αγώνα να σταματά για περίπου 4 λεπτά.

Ο Μετζέντοβιτς δεν αισθάνθηκε καλά, ένιωσε αδιαθεσία, με τους γιατρούς να του μετρούν την πίεση και το οξυγόνο. Ο αγώνας συνεχίστηκε, με τον Σέρβο τενίστα να σβήνει δύο break point του Τσιτσιπά και με τρεις σερί πόντους να κρατάει το σερβίς του για το 3-4.

Στο 10ο game λίγο έλειψε να χάσει το σετ ο Τσιτσιπάς, ο οποίος όμως διόρθωσε τα λάθη του, σβήνοντας τρία match point του Μετζέντοβιτς. Ο Σέρβος έσβησε το πρώτο πλεονέκτημα του Στέφανου, αλλά ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο που είχε κι έφερε στα ίσια το ματς με 5-5.

Μετζέντοβιτς προηγήθηκε με love game, με τον Τσιτσιπά να κρατάει το σερβίς και να στέλνει το ματς στο tie break, εκεί όπου έκανε το 7-6 και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε break στο 6ο Game και παίρνοντας τρία σερί games, προηγήθηκε με 5-2. Ο Σέρβος μείωσε σε 5-3, αλλά ο Έλληνα τενίστας κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 6-3.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ