ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Νισικόρι 2-0: Κέρδισε δύσκολα τον Ιάπωνα και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Shanghai Masters

Team Europe's Stefanos Tsitsipas reacts during his singles tennis match against team World's Thanasi Kokkinakis on the first day of the Laver Cup tennis tournament at the Uber arena in Berlin, Germany, Friday, Sept. 20, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Laver Cup του 2024 @2024 AP IMAGES/EBRAHIM NOROOZI

Την επιστροφή του στις νίκες πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) , καθώς υπέταξε τον Κέι Νισικόρι (Νο200) με 2-0 σετ (7-6, 6-4) μετά από 1 ώρα και 41 λεπτά και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Shanghai Masters.

Την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Shanghai Masters πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετά από 1 ώρα και 41 λέπτα κέρδισε τον Κέι Νισικόρι (Νο200) με 2-0 (7-6, 6-4) σετ και συνεχίζει στο 1000άρι τουρνουά της Κίνας.

Ο Τσιτσιπάς χωρίς να πιάσει τα υψηλά στάνταρ της απόδοσής του, κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του μαχητικού Ιάπωνα και να κλείσει θέση για την αναμέτρησή του με τον Αλεξάντρ Μίλερ, που νωρίτερα απέκλεισε τον Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ με το ίδιο σκορ (2-0 σετ).

Ο 26χρονος τενίστας τελείωσε το ματς με 14 άσους, είχε το απόλυτο στα break points που έσωσε (3/3), με τους πόντους που κερδίζει στο πρώτο σερβίς να είναι 38/45 (84%) και στο δεύτερο 17/30 (57%).

Το ματς

Από το πρώτο game φάνηκε ότι ο Νισικόρι θα βάλει δύσκολα στον Τσιτσιπά, καθώς χρειάστηκε δύο συνεχόμενος πόντους με το σκορ στο 40-40 για να υπερασπιστεί ο Στέφανος το σερβίς του.

Τα τρία επόμενα games έληξαν με love service games από αφμότερους τους τενίστες, με τον Ιάπωνα να απαντάει με τον ίδιο τρόπο τόσο για το 3-3, όσο και για το 4-4.

Κομβικό σημείο του σετ ήταν το ένατο game, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να γυρίζει από το 0-30, να σβήνει το break point του 34χρονου αντίπαλού του και να παίρνει εκ νέου προβάδισμα με 5-4.

Τα πάντα κρίθηκαν στο tie break, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 6-5, ωστόσο έφερε το game στα μέτρα του, διαμορφώνοντας το 7-6 και το 1-0 σετ.

Χέρι-χέρι προχώρησαν και στο δεύτερο σετ. Τα δύο πρώτα games ήταν και τα πιο μεγάλα σε διάρκεια στο ματς, με το έβδομο game να είναι το κλειδί για τη νίκη του Τσιτσιπά.

Ο 26χρονος έσπασε το σερβίς του Νισικόρι, προηγήθηκε μετέπειτα με 5-3 και στο 10ο game σέρβιρε για τη νίκη, η οποία ήρθε σε συνδυασμό με την πρόκριση στον 3ο γύρο του Shanghai Masters.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ