Τσιτσιπάς: Οι αναρτήσεις του για το σύγχρονο φεμινισμό που προκάλεσαν αντιδράσεις
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλησε να ασχοληθεί με το σύγχρονο φεμινισμό με τις αναρτήσεις του να προκαλούν αντιδράσεις.
Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκάλεσε μεγάλη συζήτηση με ανάρτησή που έκανε στα social media.
Όλα ξεκίνησαν από ένα retweet που έκανε από ανάρτηση του επιχειρηματία Ιμάν Γκάτσι το οποίο έγραφε: "Οι άνισες κοινωνίες είναι λιγότερο συνεκτικές. Έχουν υψηλότερα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και βίας. Οι χώρες με μεγαλύτερη ισότητα των φύλων συνδέονται περισσότερο. Αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνεται σε υγιές επίπεδο. Δεν πρέπει να είναι ριζοσπαστικό. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα".
Η συγκεκριμένη ενέργειά του προκάλεσε αντιδράσεις με τον Έλληνα τενίστα να απαντά τόσο ξεχωριστά σε πολλά σχόλια όσο και με νέα του ανάρτηση.
Χαρακτηριστικά είναι όσα του έγραψαν δύο γυναίκες δημοσιογράφοι. Η πρώην τενίστρια και νυν δημοσιογράφος Ρενέ Σταμπς του έγραψε: "Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι βιώνουν οι γυναίκες σε καθημερινή βάση; Θα ήθελες να συζητήσεις με μια Ιρανή γυναίκα αυτή τη στιγμή; Φίλε, έχεις γράψει αρκετά τρελά πράγματα στο Twitter, αλλά αυτό παραπάει. Αντιλαμβάνεσαι πόση ανισότητα υπάρχει ακόμα σ' αυτόν τον κόσμο;".
Από την πλευρά η Κάθριν Γουιτάκε (σχολιάζει αγώνες για το BBC και το Eurosport) ανέφερε: "Φαίνεται πως τα έχεις λύσει όλα, οπότε σταματάω εδώ. Μακάρι να είχα το προνόμιο να μπορώ να μην πιστεύω ούτε εγώ στην πατριαρχία".
Λίγο αργότερα σε νέες αναρτήσεις του ο Τσιτσιπάς έγραψε: "Ο φεμινισμός ενδυναμώνει τους ανθρώπους, κάτι που είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να εμπλακούν οι νέοι. Είναι μια διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη ότι ο φεμινισμός είναι αποκλειστικά επωφελής για τις γυναίκες και ότι μόνο οι γυναίκες μπορεί να είναι φεμινίστριες. Ο φεμινισμός επιδιώκει στην πραγματικότητα την ισότητα των φύλων, όχι την ανωτερότητα για τις γυναίκες.
Και ένας από τους βασικούς στόχους του φεμινισμού είναι να υιοθετήσει μακροχρόνια στερεότυπα φύλου και να τα καταρρίψει, με αυτόν τον τρόπο τα άτομα μπορούν να ζήσουν ελεύθερες και ανεξάρτητες ζωές.
Οι άνισες κοινωνίες είναι λιγότερο συνεκτικές. Έχουν υψηλότερα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και βίας. Οι χώρες με μεγαλύτερη ισότητα των φύλων περισσότερο ενωμένες. Αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνεται σε υγιές επίπεδο. Δεν πρέπει να είναι ριζοσπαστικό. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα".