AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: Οι πιθανοί αντίπαλοί του μέχρι τον τελικό του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2023 AARON FAVILA/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα εμπόδια που θα βρει μπροστά του μέχρι τον τελικό του Australian Open με τον Έλληνα τενίστα να φαντάζει ως το φαβορί για να φτάσει μέχρι εκεί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την παρουσία στον τέταρτο γύρο του Australian Open και σε συνδυασμό με τους αποκλεισμούς πολλών εκ των φαβορί έχουν μετατρέψει τον Έλληνα τενίστα ως το βασικό υποψήφιο για να βρεθεί από το δικό του ταμπλό στον τελικό. Συγκεκριμένα, εκτός έχουν μείνει οι Ράφα Ναδάλ (No.2), Ντανίιλ Μεντβέντεφ (No.8), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No.13), Ματέο Μπερετίνι (No.14) και Κάσπερ Ρουντ (No.3).

Ο Τσιτσιπάς μαζί με τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της πρώτης δεκάδας που έχουν απομείνει στο πάνω μέρος του ταμπλό και μάλιστα είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθούν αντιμέτωποι στον προημιτελικό.

Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η πορεία του Νο.4 της Παγκόσμιας κατάταξης ως τον τελικό θα είναι εύκολη, ωστόσο δεδομένα είναι στο χέρι του.

Ο πιθανός δρόμος του μέχρι τον τελικό

Σίγουρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τον Γιανίκ Σίνερ (Νο 16). Ο Ιταλός είναι ένας τενίστας που θέλει προσοχή, αλλά ο Στεφ έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να τον νικάει.

Αν πάρει την πρόκριση τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή ανάμεσα στον Λεχέτσκα (73) και τον Οζέρ-Αλιασίμ (7). Ο Καναδός είναι το ξεκάθαρο φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Στα προημιτελικά όλα δείχνουν ότι θα βρει απέναντί του εκείνον που θα επιβιώσει από τη μονομαχία ανάμεσα στον Χούρκατζ και τον Κόρντα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κανένα από τα παραπάνω ονόματα δεν τρομάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος είναι αήττητος μέσα στο 2023 τόσο στο United Cup όσο και στο Australian Open.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα ζευγάρια των "16" στο ταμπλό του Τσιτσιπά

  1. Νισιόκα (33) - Κατσάνοβ (20)
  2. Χούρκατζ (11) - Κόρντα (31)
  3. Τσιτσιπάς (4) - Σίνερ (16)
  4. Λεχέτσκα (73) - Οζέρ-Αλιασίμ (7)

Τα πιθανά ζευγάρια στα προημιτελικά

  • Νικητής (1) - Νικητής (2)
  • Νικητής (3) - Νικητής (4)

Πατώντας πάνω στα βελάκια που βρίσκονται στο κέντρο του γραφήματος μπορείτε να δείτε όλη την πορεία μέχρι τον τελικό.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ