ATP

Τσιτσιπάς - Ρουσουβουόρι 2-0: Εκπληκτικός ο Στέφανος, πέρασε "αέρα" στον τελικό του Stockholm Open

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts after a shot against Daniel Elahi Galan, of Colombia, during the first round of the US Open tennis championships, Monday, Aug. 29, 2022, in New York. (AP Photo/Julia Nikhinson)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts after a shot against Daniel Elahi Galan, of Colombia, during the first round of the US Open tennis championships, Monday, Aug. 29, 2022, in New York. (AP Photo/Julia Nikhinson) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός κόντρα στον Φινλανδό Ρουσουβουόρι, καθώς επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Stockholm Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Δανό, Χόλγκερ Ρούνε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε τη θετική παράδοσή του στο Stockholm Open (250αρι τουρνουά στο ATP Ranking), καθώς επικράτησε του Εμίλ Ρουσουβουόρι (Νο 52 στο ATP Ranking) με 2-0 σετ (6-2) και προκρίθηκε στον τελικό του σουηδικού τουρνουά, στο οποίο θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του σε αυτόν τον θεσμό.

Αντίπαλός του θα είναι ο Χόλγκερ Ρούνε (Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης), ο οποίος νωρίτερα σήμερα νίκησε τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού. Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στον 24ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του.

Αυτή, θα είναι η 7η παρουσία του Τσιτσιπά σε τελικό ΑΤΡ θεσμού μέσα στο 2022, ενώ μέχρι στιγμής, μετράει ρεκόρ 2-4 (συνολικό ρεκόρ: 9-14).

Το ματς

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στον 1ο γύρο του US Open, ο Στέφανος φαίνεται να έχει βρει εξαιρετικό ρυθμό, μιας και πιάνει υψηλά επίπεδα απόδοσης στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του και ο Ρουσουβουόρι, ένιωσε για τα καλά, την ορμή του 24χρονου Έλληνα.

Κερδίζοντας 10 από τα 12 τελευταία games του ημιτελικού, ο Νο5 τενίστας του κόσμου, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλό του, μετρατρέποντας το 2-2, σε 6-2, 6-2, μέσα σε 75 λεπτά αγώνα.

Έβγαλε 15 winners και υπέπεσε σε μόλις επτά αβίαστα λάθη ο νικητής, φτάνοντας στη νίκη έχοντας 5/8 break point ευκαιρίες. Ο 24χρονος Φινλανδός, πέτυχε ένα break νωρίς (2-2), όμως από εκεί και έπειτα… χάθηκε στο court.

Εξαιρετικά σερβίς, σωστές αποφάσεις και όμορφο, επιθετικό τένις από τον Τσιτσιπά, ο οποίος συνεχίζει και έχει σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την εβδομάδα, το backhand του, παίρνοντας πολλές λύσεις από εκείνη την πλευρά.

Μέχρι στιγμής, ο Νο1 του ταμπλό δεν έχει χάσει set στο τουρνουά και μετράει σερί 6-0 κερδισμένων, ενώ πλέον, ψάχνει τη ρεβάνς από τον Χόλγκερ Ρουν, για την ήττα του από τον Δανό, στον 4ο γύρο του φετινού Roland Garros.

Αυτήν, είναι και η μοναδική συνάντηση των δυο στο Tour, ως αντίπαλοι. Τσιτσιπάς και Ρουν, πάντως, είναι φίλοι και θα αγωνιστούν παρέα στο Paris Masters, στο ταμπλό του διπλού.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ