ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Σερούντολο 2-1: Πήγε να πετάξει δικό του ματς, αλλά στο τέλος προκρίθηκε στους 16 του Swiss Indoors

Team Europe's Stefanos Tsitsipas reacts during his singles tennis match against team World's Thanasi Kokkinakis on the first day of the Laver Cup tennis tournament at the Uber arena in Berlin, Germany, Friday, Sept. 20, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Laver Cup του 2024 @2024 AP IMAGES/EBRAHIM NOROOZI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο11) έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Φρανσίκσο Σερούντολο (Νο30), έβαλε τον εαυτό του σε δυσχερή θέση, αλλά στο τέλος κέρδισε με 2-1 (6-3, 6-7, 7-6) σετ και προκρίθηκε στους 16 του Swiss Indoors.

Από την άνετη πρόκριση, στο χείλος του αποκλεισμού και από εκεί στους πανηγυρισμούς. Η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο11) στο Swiss Indoors τα είχε όλα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε μετά κόπων και βασάνων τον Φρανσίσκο Σερούντολο με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 7-6), για να προκριθεί στους 16 καλύτερους του 500αριού τουρνουά.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς έδειξε από την αρχή του αγώνα τη διαφορά επιπέδου των δύο αθλητών, καθώς προηγήθηκε με 3-0, σπάζοντας από το δεύτερο game το σερβίς του Αργεντινού, ενώ είχε και ένα love σέρβις game.

Μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει και το 4-0, αλλά ο Σερούντολο κατάφερε να σβήσει τα δύο break points του κορυφαίου Έλληνα τενίστα και να μειώσει σε 3-1.

Ο Στέφανος απάντησε επιβλητικά με το δεύτερο love σέρβις game του, με το τρίτο να έρχεται στο ένατο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε game του πρώτου σετ για να κάνει με ευκολία ο Τσιτσιπάς το 1-0.

Στο δεύτερο σετ εκκίνησε όπως και το πρώτο, με τον 26χρονο Έλληνα τενίστα δηλαδή να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι, να κάνει break μόλις στο πρώτο game και να μπαίνει σε θέση οδηγού με 2-0.

Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς έχασε χρυσή ευκαιρία για να τελειώσει το σετ και την υπόθεση πρόκριση αυτή τη φορά, αφού δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα δύο break points του, με συνέπεια ο Σερούντολο να μειώσει σε 4-3.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη και το μομέντουμ υπέρ του, ο Αργεντινός όχι μόνο ισοφάρισε σε 4-4, αλλά πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ στο παιχνίδι με 5-4, το οποίο διατήρησε και στο 6-5 για να στείλει το ματς ο Έλληνας τενίστας στο tie break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς πέταξε ξανά το προβάδισμά του (2-0 και 3-1), ο Σερούντολο έτρεξε ένα σερί 6-0 και είπε "ευχαριστώ" σε κάθε λάθος του 26χρονου Έλληνα.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες πήγαν χέρι χέρι μέχρι και το τέλος του, με τον Τσιτσιπά να σβήνει τρία break points του Αργεντινού στο έβδομο game, το οποίο ήταν και το μακροβιότερο του ματς.

Εν τέλει ο Έλληνας και ο Αργεντινός έλυσαν τις διαφορές τους ξανά στο tie break, με την ιστορία να γράφεται αλλιώς, αφού ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά πανηγύρισε (7-4) για να πάρει το σετ, το ματς και την πρόκριση.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ