ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Το μαχητικό μου πνεύμα ήταν εδώ, ήθελα να δείξω ότι είμαι ικανός να γυρίσω το παιχνίδι"

Τσιτσιπάς: "Το μαχητικό μου πνεύμα ήταν εδώ, ήθελα να δείξω ότι είμαι ικανός να γυρίσω το παιχνίδι"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Swiss Open δήλωσε ότι το tie break τον βοήθησε να επιστρέψει και να γυρίσει το παιχνίδι, ενώ τόνισε επίσης, ότι το "κλειδί" γι' αυτή τη νίκη ήταν κι η μαχητικότητά του.

Ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς (Νο122) έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο12), αλλά ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Swiss Open με 2-0 σετ.

Στις δηλώσεις του ο Νο12 στάθηκε στη μαχητικότητά του, αλλά και το tie break, που ήταν κομβικό σημείο στο παιχνίδι.

"Ο Χαμάντ έπαιξε πολύ καλά, δεν μπόρεσα να κάνω από την αρχή απλό το παιχνίδι μου. Μου έβαλε δύσκολα. Έπαιξε καλά, είχε κάποια break point. Δεν παγιδεύτηκα εκεί, έπαιξα πολύ καλύτερα στους υπόλοιπους πόντους.

Το tie break ήταν για μένα πολύ καλή επιστροφή. Ήταν πολύ αποδοτικό. Αισθάνομαι ότι το μαχητικό μου πνεύμα ήταν εδώ σήμερα κι ήθελα να δείξω ότι είμαι ικανός να γυρίσω αυτό το παιχνίδι.

Προς το τέλος άρχισα να δουλεύω καλύτερα. Αισθανόμουν καλύτερα, είχα καλύτερη ροή στο παιχνίδι. Το μομέντουμ άλλαξε κι αισθανόμουν πολύ καλά. Δούλεψε πολύ καλά και το forehand μου".

Για την πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά είπε: "Είναι πολύ ωραία. Μένω δίπλα στη θάλασσα, αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως αγοράσω ένα σπίτι εδώ κοντά στο βουνό. Το να βρίσκεται στο βουνό δείχνει αναζωογονητικό, μακριά από τις μεγάλες πόλεις. Το Γκστάντ είναι ωραία πόλη. Το να έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε εδώ είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και που πήρα την πρόκριση για τον επόμενο γύρο".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ