ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς - Χατσάνοφ 2-0: Με άνεση στους "8" του Ντουμπάι ο Νόλε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει μετά τη νίκη του επί του Αμερικάνου Μπρούκσμπι και την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει μετά τη νίκη του επί του Αμερικάνου Μπρούκσμπι και την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Χατσάνοφ με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και προκρίθηκε στους "8" του Open στο Ντουμπάι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορούσε να είχε "κλείσει" πιο άνετα το ματς με τον Κάρεν Χατσάνοφ, μιας και προηγήθηκε με set και break (6-3, 4-2), όμως ο Ρώσος αντέδρασε και έστειλε το 2ο set σε tie-break, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, να γλιτώνει τα χειρότερα και να ολοκληρώνει τον αγώνα σε straight sets και να προκρίνεται στα προημιτελικά του Open στο Ντουμπάι.

Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε του Νο26 τενίστα του κόσμου με 6-3, 7-6(2), μετά από μια ώρα και 39 λεπτά μάχης, "σφραγίζοντας" τη θέση του στους "8" καλύτερους του τουρνουά για 12η φορά στην καριέρα του, σε ισάριθμες παρουσίες του στο Ντουμπάι.

Τον Νο123 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Γίρι Βέσελι, θα βρει απέναντί του στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς. Ο Τσέχος πέτυχε την έκπληξη κόντρα στον φορμαρισμένο και Νο8 του ταμπλό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, κερδίζοντάς τον με 6-2, 6-4.

Στα του αγώνα του Τζόκοβιτς, ο Νο1 του ταμπλό κέρδισε 49/69 πόντους πίσω από το σερβίς του και με 2/5 break points κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ρώσου αντιπάλου του, παρά το γεγονός ότι από το 4-2 του 2ου set κι έπειτα, δυσκολεύτηκε να κερδίσει άνετους πόντους από τον Χατσάνοφ.

Αυτήν ήταν η νίκη υπ' αριθμό 991 για τον Νόλε στο Tour και η 14η στα τελευταία 15 ματς του. Έχει να ηττηθεί, από τις 20 Νοεμβρίου του 2021. Τότε, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τον είχε κερδίσει στα ημιτελικά των ΑΤΡ Finals.

Με αυτή τη νίκη, ο Νόλε έμεινε και ζωντανός στην διεκδίκηση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Όσο προχωράει στο τουρνουά του Ντουμπάι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το έργο του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Βέβαια, ο Ρώσος χρειάζεται να κατακτήσει τον τίτλο στο Ακαπούλκο αυτή την εβδομάδα, για να ανέβει σίγουρα στο Νο1 του κόσμου. Αν ο Τζόκοβιτς κατακτήσει τον τίτλο στο Ντουμπάι και ο Μεντβέντεφ δεν στεφθεί πρωταθλητής στο Μεξικό, τότε ο Σέρβος θα παραμείνει στην κορυφή και την επόμενη εβδομάδα.

Πλέον, ο Τζόκοβιτς απέχει τρεις νίκες από τον 6ο τίτλο του στο Dubai Duty Free Tennis Championships και τον 87ο συνολικά στην καριέρα του.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ