ATP

Τζόκοβιτς: "Εντυπωσιακά ώριμος ο Ρούνε"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Astana Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Astana Open © 2022 STAS FILIPPOV / AP IMAGES

Εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα αλλά και τις ικανότητες του Χόλγκερ Ρουν, δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς λίγο μετά τη συγκλονιστική ήττα από τον 19χρονο Δανό στον τελικό του Paris Masters.

Ο Ρούνε ολοκλήρωσε μια επική πορεία στο Παρίσι όπου κέρδισε πέντε σερί παιχνίδια κόντρα σε Top-10 αντιπάλους, με αποκορύφωμα την σπουδαία ανατροπή επί του Θρυλικού Νόλε στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο μόλις 19 ετών Δανός, δεν λύγισε στην αφόρητη πίεση του Σέρβου στο τελευταίο game και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, αξιοποιώντας το break που είχε σημειώσει στο προηγούμενο game, με τον Τζόκοβιτς να τον αποθεώνει μετά τον αγώνα τους.

"Έμεινε ψύχραιμος και δυνατός πνευματικά μέχρι τον τελευταίο πόντο. Για κάποιον στην ηλικία του, να δείχνει αυτή την ωριμότητα και συγκέντρωση σε ένα τόσο μεγάλο ματς, είναι εντυπωσιακό. Είχε την εβδομάδα της ζωής του. Είναι εντυπωσιακό που κέρδισε πέντε τενίστες της πρώτης 10αδας" είπε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Παρίσι, ο Ρούνε θα μπει για πρώτη φορά στην κορυφαία 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης και μαζί με τον Κάρλος Αλκαράθ εκπροσωπούν τη νέα γενιά στο Top-10. Ο Τζόκοβιτς που αντιμετώπισε και τους δύο τη φετινή σεζόν, μοιράστηκε την άποψή του για το παιχνίδι τους.

"Έχουν ομοιότητες σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και σωματικής ικανότητας. Νομίζω και οι δύο είναι πολύ φιτ. Προπονούνται πολύ σκληρά. Είναι προσηλωμένοι σε αυτό. Αμύνονται και οι δύο εξαιρετικά καλά. Ο Ρούνε έχει καλύτερο backhand αλλά ο Αλκαράθ καλύτερο forehand. Και οι δύο βελτιώνουν αυτά τα χτυπήματα. Δεν είναι ότι δεν είναι καλά τα αδύναμά τους χτυπήματα. Ο Ρούν έχει πολύ καλό forehand και ο Αλκαράθ πολύ καλό backhand.

Είναι ολοκληρωμένοι παίκτες αν και είναι μόλις 19 ετών. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Επίσης, η ενέργειά τους στο court, η θέλησή τους και η πνευματική τους δύναμη είναι εξίσου εντυπωσιακά" είπε ο Νόλε.

Παρά την ήττα και την απογοήτευσή του, ο Τζόκοβιτς αισθάνεται δυνατός και έτοιμος για ένα ιδανικό κλείσιμο στη σεζόν, στο ATP Finals του Τορίνο (13-20 Νοεμβρίου).

"Φυσικά και είμαι απογοητευμένος με την ήττα σήμερα αλλά ήμουν πολύ κοντά. Μόλις λίγοι πόντοι έκριναν το νικητή. Το επίπεδο του παιχνιδιού μου είναι υψηλό και μου αρέσουν οι πιθανότητές μου στο Τορίνο. Το κάθε παιχνίδι είναι τελικός εκεί. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς.

Κάθε τουρνουά είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Όπου και να παίζω, προσπαθώ για τη νίκη. Νιώθω πολύ καλά στο γήπεδο. Νομίζω ότι παίζω πολύ, πολύ καλό τένις.

Θα δούμε πως θα πάει στο Τορίνο. Έπαιξα εκεί πέρυσι πολύ καλό τένις. Έφτασα στα ημιτελικά όπου είχα ένα κλειστό ματς με τον κάτοχο του τίτλου, Ζβέρεφ. Ξέρω ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Η μπάλα ταξιδεύει πολύ γρήγορα λόγω του υψομέτρου. Είναι πολύ γρήγορο court. Πρέπει να σερβίρεις καλά. Θα βρίσκομαι εκεί λίγες ημέρες πριν για προπόνηση και ελπίζω να βρεθώ στα καλύτερά μου".

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ