ATP

Τζόκοβιτς: Για το έβδομο Paris Masters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στο Τελ Αβίβ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στο Τελ Αβίβ 2022 AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Paris Masters αναζητώντας τον έβδομο τίτλο του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στο Rolex Paris Masters, έχοντας κατακτήσει έξι τρόπαια στην indoor διοργάνωση στο Palais omnisports de Paris-Bercy.

Το 2009 ήταν το πρώτο του στο Παρίσι ενώ πέρυσι κατέκτησε το 6ο, κερδίζοντας στον τελικό τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο 35χρονος Σέρβος θέλει να δώσει ένα εντυπωσιακό τέλος σε μια πολύ δύσκολη και περίεργη χρονιά για τον ίδιο η οποία ξεκίνησε με απέλαση από το Australian Open, συνεχίστηκε με τίτλο στο Wimbledon χωρίς ωστόσο να πάρει τους βαθμούς ενώ δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ως ανεμβολίαστος.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ο Νόλε μοιάζει ανίκητος και προέρχεται από ένα σερί 16 συνεχόμενων νικών στο tour και τελευταία του ήττα αυτή από τον Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του στο Wimbledon ενώ κατέκτησε άλλα δύο σερί τουρνουά σε Τελ Αβίβ (ATP 250) και Αστάνα (ATP 500).

Από το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Τζόκοβιτς πηγαίνει στο Παρίσι για το προτελευταίο τουρνουά της χρονιάς, πριν το ATP Finals του Τορίνο με στόχο την κατάκτηση του 7ου τίτλου του στην Πόλη το Φωτός.

Εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια θα αποτελέσουν οι Ράφαελ Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς που βρίσκονται μαζί του στο κάτω μέρος του ταμπλό αλλά και το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρόσφατος πρωταθλητής του US Open, Κάρλος Αλκαράθ.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ