ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Ντεμπούτο με νίκη στο 2022

Τζόκοβιτς: Ντεμπούτο με νίκη στο 2022
2021 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στη δράση για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2021 και καλωσόρισε το 2022 με νίκη, στο ντεμπούτο του στη σεζόν, καθώς επικράτησε του Λορένζο Μουζέτι (Νο58) με 6-3, 6-3 στο Open του Ντουμπάι.

Λίγες εβδομάδες μετά την ταραχώδη επίσκεψή του στην Αυστραλία και το σήριαλ που εκτυλίχθηκε γύρω από την εμβολιαστική του κατάσταση, αλλά και την απέλασή του από την χώρα, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στο Australian Open, ο Σέρβος ταξίδεψε στο Ντουμπάι και έκανε πρεμιέρα με πειστική εμφάνιση στο 500άρι τουρνουά των ΗΑΕ.

Μετά από 75 λεπτά αγώνα, ο Νο1 τενίστας στον κόσμο επικράτησε του Λορένζο Μουζέτι (Νο58) με 6-3, 6-3 και περιμένει έναν εκ των Κάρεν Χατσάνοφ (Νο26) και Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο32), στον 2ο γύρο του θεσμού.

Αυτήν ήταν η νίκη υπ' αριθμόν 42 για τον Νόλε στο τουρνουά του Ντουμπάι, όπου έχει κατακτήσει τον τίτλο πέντε φορές στην καριέρα του. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο θεσμό, το 2020, θριάμβευσε στον τελικό κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή έκδοση του Dubai Duty Free Tennis Championships, ο 34χρονος χρειάστηκε να έχει εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας πίσω από το σερβίς του.

Πιο συγκεκριμένα, κέρδισε 41/55 πόντους πίσω από το σερβίς του και έσωσε 7/7 break points του Μουζέτι, με τον Ιταλό να μην καταφέρνει να "σπάσει" το σερβίς του πολύπειρου Σέρβου.

Αντιθέτως, ο Νόλε ήταν κυνικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε για τον εαυτό του και εκμεταλλεύτηκε 3/4 break points, για να φτάσει στην ελεγχόμενη straight sets νίκη επί του 19χρονου.

Αυτήν ήταν η 13η νίκη του Τζόκοβιτς στα τελευταία του 14 ματς στο Tour, αμέσως μετά τον χαμένο τελικό του US Open 2021, από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ