ATP

Τζόκοβιτς: "Ο τίτλος στο Λονδίνο μού έδωσε μεγάλη ώθηση"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Wimbledon
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Wimbledon © 2022 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά και ταυτόχρονα επεσήμανε τη σημαντικότητα που είχε για εκείνον η κατάκτηση του Wimbledon.

Η φετινή χρονιά ίσως ήταν η δυσκολότερη στην καριέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, με όσα πέρασε κυρίως εκτός court. Ο Σέρβος υπεραθλητής, υπέστη έναν ανεπανάληπτο διασυρμό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία η οποία τελικά κατέληξε με απέλαση και τριετή αποκλεισμό από μελλοντική επίσκεψη στη χώρα.

Αυτή η εξέλιξη επηρέασε την αγωνιστική του φόρμα στο πρώτο μισό της περιόδου και μετά ήρθε ο 21ος Grand Slam τίτλος της καριέρας του στο Wimbledon που τον επανάφερε στην κανονικότητά του.

"Το πρώτο μέρος της χρονιάς με όσα συνέβησαν στην Αυστραλία, ήταν πολύ απαιτητικό, πολύ έντονα συναισθηματικό και η ψυχολογία μου επηρέασε το παιχνίδι μου. Κατάφερα να βρω και πάλι την επιθυμία μου να παίξω προς το τέλος της χωμάτινης περιόδου. Το Wimbledon έρχεται πάντα την κατάλληλη στιγμή στην καριέρα μου. Όταν χρειάστηκα αυτή την τεράστια ένεση αυτοπεποίθησης και έναν μεγάλο τίτλο, το Wimbledon είναι πάντα εκεί.

Μετά το Wimbledon δεν έχω παίξει πολύ. Έπαιξα στο Laver Cup και μετά στο Τελ Αβίβ και την Αστάνα όπου έπαιξα πολύ καλό τένις. Ελπίζω να συνεχίσω τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχω στην καριέρα μου στα indoors" είπε ο Νόλε κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου από το Paris Masters.

O 35χρονος Σέρβος που έχει κατακτήσει έξι φορές τον τίτλο στο indoor τουρνουά του Παρισιού, μεταξύ των οποίων και στις δύο τελευταίες του παρουσίες το 2019 και το 2021, είπε ότι η επιστροφή του στο Παρίσι του φέρνει ωραίες αναμνήσεις.

"Σε αυτό το σημείο είναι ωραία να νιώθεις καλά στο court και να έχεις ωραίες αναμνήσεις ερχόμενος σε ένα μέρος που τα έχεις πάει καλά. Το πως αισθάνεσαι μέσα σου, επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Εδώ, αισθάνομαι πάντα ωραία" τόνισε.

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο 2ο γύρο στο Παρίσι, με το νικητή της αναμέτρησης Σβάρτσμαν-Κρεσί ενώ διασταυρώνεται στον 3ο γύρο με τον Γιάνικ Σίνερ και στα προημιτελικά με τον Κάσπερ Ρουντ.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ