ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: Θέλει αντικατάσταση των εποπτών

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έτοιμος να σερβίρει
AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε ευθέως για αντικατάσταση των εποπτών γραμμής στο τένις, με την απαιτούμενη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η σχέση του Νόβακ Τζόκοβιτς με τους officials εντός γηπέδου, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ειδικά μετά το περιστατικό στο US Open που του στοίχισε τη δυνατήτητα να διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του. Ο Σέρβος, μετά την νέα άνετη νίκη του στο Παρίσι, επί του Ντάνιελ Γκαλάν, μίλησε για την απαραίτητη είσοδο της τεχνολογίας στο τένις, με την προοπτική να αντικατασταθούν οι επόπτες γραμμών με υπολογιστές.

"Με όλο τον σεβασμό στην παράδοση και την κουλτούρα που έχουμε στο άθλημά μας, δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχει κόσμος μέσα στο γήπεδο, όπως οι επόπτες. Ζούμε σε μια τεχνολογικά προηγμένη εποχή και θα ήταν πολύ καλό να είχαμε το σύστημα (Electronic line judge) που υπήρχε στα δύο τουρνουά της Νέας Υόρκης" είπε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκριση στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές του US Open να μην έχουν κριτές γραμμών στα βασικά courts και χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία Electronic line judge με την οποία το σύστημα HawkEye υποδείκνυε τα άουτ στις βασικές γραμμές του γηπέδου.

Στο Roland Garros, όμως, δεν χρησιμοποιείται καν το σύστημα challenge και το HawkEye, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο φετινό τουρνουά.

"Η τεχνολογία μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα πλέον και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχουμε κριτές γραμμών μέσα στο γήπεδο. Φυσικά και κατανοώ ότι η τεχνολογία είναι ακριβή οπότε υπάρχει ένα ερωτηματικό σε αυτό το πλαίσιο. Αλλά νιώθω ότι προχωράμε μπροστά και αργά ή γρήγορα δεν θα χρειαζόμαστε κριτές γραμμών" συμπλήρωσε ο Νόλε.

"Ball kids, ναι, φυσικά χρειάζονται αλλά επόπτες γραμμών, για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω τον λόγο. Θα υπάρχουν και μικρότερες πιθανότητες να πάθω ότι έγινε στη Νέα Υόρκη".

Το επάγγελμα του κριτή γραμμών και γενικά των officials στα τουρνουά ανά τον κόσμο, έχει αναπτυχθεί πολύ τελευταία και είναι αρκετοί αυτοί που το έχουν ως βασική επαγγελματική δραστηριότητα και επιλογή ζωής. Αν η τεχνολογία εισέλθει 100% στο τένις, αρκετοί είναι αυτοί που θα χρειαστεί να αναζητήσουν νέο επάγγελμα.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Alessandra Tarantino

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ