ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Τι ισχύει με την κλήρωση του Australian Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © 2022 MARK BAKER/AP IMAGES

Με τον Υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, να αποφασίζει την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε άνω-κάτω και το πρόγραμμα του Austalian Open, αφού ο Σέρβος είχε ήδη κληρωθεί με τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς. Διαβάστε για τα νέα δεδομένα που ισχύουν.

Ο Άλεξ Χοκ αποφάσισε να ακυρώσει (ξανά) την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1 στον κόσμο), ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει έφεση. Στο μεταξύ όμως - και ενώ ακόμα και αν γίνει η έφεση είναι αβέβαιο πότε θα εκδικαστεί - έγινε άνω-κάτω και το πρόγραμμα του Australian Open, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Με τον Σέρβο να έχει κληρωθεί εδώ και μερικές ημέρες να αγωνιστεί στον πρώτο γύρο με τον συμπατριώτη του Μίομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο78 στον κόσμο), αυτό σημαίνει ότι πλέον πρέπει να γίνουν ανακατατάξεις. Ο λόγος είναι ότι η κλήρωση γίνεται με βάση την θέση των παικτών στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και στο ταμπλό του τουρνουά. Κοινώς, οι διοργανωτές καλούνται πλέον να προχωρήσουν σε αλλαγές.

Με βάση τα νέα δεδομένα που ισχύουν, στο Νο1 του ταμπλό θα πρέπει να ανεβεί τώρα ο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο5 στον κόσμο), ο οποίος είχε κληρωθεί αρχικά με τον Τζιανλούκα Μάγκερ (Νο62 στον κόσμο), ενώ την θέση του Ρώσου θα πρέπει να πάρει ο Γκαέλ Μονφίς (Νο21 στον κόσμο), ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε κληρωθεί με τον Φεντερίκο Κορία (Νο63 στον κόσμο). Με το ντόμινο μάλιστα να συνεχίζεται, ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Νο36 στον κόσμο) θα πρέπει να γίνει seeded στο τουρνουά παίρνοντας την θέση του Μονφίς.

Ακόμα όμως και να γίνουν όλα αυτά, πάλι θα πρέπει η επιτροπή να βρει πώς θα καλυφθεί η θέση που αφήνει κενή ο Τζόκοβιτς, αφού θα πρέπει να "ανέβει" κάποιος παίκτης που βρέθηκε στα προκριματικά και αποκλείστηκε, με το χρίσμα να πηγαίνει πιθανότατα σε αυτόν με το υψηλότερο ranking. Βάσει κανονισμών που ισχύουν πάντως για τα Grand Slam, η επιτροπή έχει αν θέλει το δικαίωμα να κάνει νέα κλήρωση, αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει μέχρι και το πρωί του Σαββάτου (15/1) σε ώρα Αυστραλίας.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ