DAVIS CUP

Τζόκοβιτς - Ξυλάς 2-0: Άνετη νίκη για τον Σέρβο Ολυμπιονίκη σε αναμέτρηση 45' για το Davis Cup

Novak Djokovic of Serbia returns the ball against Jannik Sinner of Italy during a Davis Cup semi-final tennis match between Italy and Serbia in Malaga, Spain, Saturday, Nov. 25, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez)
Novak Djokovic of Serbia AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-0, 6-1) του Γιάννη Ξυλά και διαμόρφωσε το 2-0 για τη Σερβία στη σειρά με την Ελλάδα για το World Group I του Davis Cup.

Ο Γιάννης Ξυλάς (Νο.770 της παγκόσμιας κατάταξης) είχε μια άκρως απαιτητική αποστολή κόντρα στον χρυσό Ολυμπιονίκη και θρύλο του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο.4), το απόγευμα του Σαββάτου (14/9), με τον Έλληνα τενίστα να τίθεται αντιμέτωπος με τον Σέρβο για το World Group I του Davis Cup.

Σε μια αναμέτρηση που διήρκησε 45 λεπτά στο "Alexandrar Nikolic Hall", ο Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 σετ (6-0, 6-1) και διαμόρφωσε το 2-0 στη σειρά ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία.

Σε ένα όμορφο στιγμιότυπο, ο κόσμος που είχε κατακλύσει το γήπεδο του Βελιγραδίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα, αποθεώνοντας τον Έλληνα τενίστα για το game που πήρε απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στο άθλημα.

Η Σερβία θα χρειαστεί μια νίκη ακόμα ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Qualifiers του 2025. Στο διπλό (14:00 ώρα Ελλάδας), όπως έχει διαμορφωθεί τα δεδομένα μέχρι στιγμής, θα μπουν Τζόκοβιτς και Μετζέντοβιτς κόντρα σε Αζωίδη και Πέτρο Τσιτσιπάς, ωστόσο οι ομάδες έχουν δικαιώμα αλλαγής στις συνθέσεις.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το μονό ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Θάνο, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στο διπλό, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει και το μονό ανάμεσα στον Κετσμάνοβιτς και τον Ξυλά.

TAGS DAVIS CUP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ