WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Επιστροφή με μεγάλη νίκη για Κύργιο

Ο Κύργιος πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Ουμπέρ στο Wimbledon
Ο Κύργιος πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Ουμπέρ στο Wimbledon © 2021 AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Ο Νικ Κύργιος πέτυχε σπουδαία νίκη στον 1ο γύρο του Wimbledon, θέτοντας εκτός συνέχειας το Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης, Ούγκο Ουμπέρ, παρά το γεγονός ότι είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 12 Φεβρουαρίου.

Φοβερά πράγματα από τον Ελληνοαυστραλό, Νικ Κύργιο, που μετά από 4.5 μήνες απραξίας, επέστρεψε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα ματς του 1ου γύρου στο Λονδίνο, επικρατώντας του Ούγκο Ουμπέρ.

Στο ματς που διεκόπη το βράδυ της Τρίτης εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Wimbledon village, ο Νικ επικράτησε την Τετάρτη με 6-4, 4-6, 3-6, 6-1, 9-7, μετά από τρεισήμισι ώρες αγώνα και πέρασε στον 2ο γύρο του Λονδρέζικου Major.

Αυτή ήταν η 6η πρόκριση της καριέρας του στον 2ο γύρο του Championships, όπου θα συναντήσει τον Τζιανλούκα Μέιγκερ. Ο Ιταλός από την πλευρά του κέρδισε με 3-1 τον Χουάν Ιγκνάσιο Λοντέρο.

Παίζοντας μεγάλο τένις στις κρίσιμες στιγμές, ο Κύργιος απέκλεισε τον Ουμπέρ όπως ακριβώς είχε κάνει και στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, πριν λίγους μήνες. Και τότε ο Γάλλος είχε προηγηθεί με 1-2, αλλά είχε φύγει ηττημένος από το court.

Με 37/55 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του στο 5ο set ολοκλήρωσε το ματς ο 26χρονος, που έσωσε δυο συνεχόμενα break points (15-40) του Ουμπέρ στο 8-7, όταν σέρβιρε για τη νίκη.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ