WIMBLEDON

Wimbledon: Επανάληψη του περσινού τελικού στο βρετανικό Όπεν, ο Τζόκοβιτς υπέταξε τον Μουζέτι και πηγαίνει για τη ρεβάνς

Wimbledon: Επανάληψη του περσινού τελικού στο βρετανικό Όπεν, ο Τζόκοβιτς υπέταξε τον Μουζέτι και πηγαίνει για τη ρεβάνς
@2024 AP IMAGES/ALBERTO PEZZALI

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-0 σετ [6-4, 7-6 (7-2), 6-4] την έκπληξη του Wimbledon, Λορένστο Μουζέτι, και έκλεισε ραντεβού με τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του βρετανικού Όπεν, εκεί που θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς από τον περσινό χαμένο αγώνα.

Επανάληψη του περσινού σπουδαίου τελικού θα έχουμε στο Wimbledon, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέταξε με 3-0 σετ [6-4, 7-6 (7-2), 6-4] την έκπληξη του τουρνουά, Λορένστο Μουζέτι, και βρίσκεται ένα βήμα πριν το 25ο Grand Slam της καριέρας του.

Εκεί ο "Νόλε" θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ, με τον Σέρβο τενίστα να θέλει να πάρει το αίμα του πίσω από τον περσινό χαμένο τελικό.

Αυτή μάλιστα είναι η 10η φορά που ο Τζόκοβιτς θα είναι φιναλίστ στη διοργάνωση του Λονδίνου, με το ρεκόρ του στους προηγούμενους εννέα αγώνες να είναι επτά κατακτήσεις και δύο μόλις απώλειες.

Το ματς

Ο Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε από το ξεκίνημα κόντρα στην έκπληξη του βρετανικού Όπεν, Λορέντσο Μουζέτι. Οι δύο τενίστες πήγαν χέρι-χέρι στο πρώτο σετ μέχρι και το έκτο game, στο οποίο ο "Νόλε" έκανε το break.

Ο Σέρβος με το σκορ στο 5-3 υπέρ του σέρβιρε για να βάλει τέλος στο πρώτο σετ, όμως ο Ιταλός του έκανε τη ζημιά μειώνοντας με ανατροπή σε 5-4, καθώς βρέθηκε πίσω με 40-15. Ωστόσο, ο Νόβακ απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να κάνει το 1-0 στο ματς.

Το δεύτερο σετ ήταν και το μεγαλύτερο σε διάρκεια. Ο Μουζέτι έκανε με το "καλησπέρα" το break στον Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με love break game.

Ο Ιταλός κατάφερε βρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο στο 12ο game και ενώ ήταν πίσω με 6-5 να σβήσει το break point του Σέρβου και να στείλει το σετ σε tie break.

Εκεί, όμως, δεν άντεξε την πίεση που του άσκησε ο πρώτος τενίστας σε τίτλους Grand Slam, με αποτέλεσμα να χάσει με 7-2 πόντους.

Στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς πάτησε πάνω στην ανεβασμένη του ψυχολογία, έκανε από το πρώτο κιόλας game το break στο πιο ενδιαφέρον από άποψη εναλλαγής του προβαδίσματος και μεγαλύτερο σε διάρκεια game του αγώνα.

Αυτό ήταν αρκετό για να δώσει το σετ στον "Νόλε", ο οποίος με 6-4 στα games έκανε το 3-0 στα σετ και έκλεισε ραντεβού με τον Κάρλος Αλκαράθ την Κυριακή (14/07) για το rematch του περσινού ιστορικού τελικού.

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ