WIMBLEDON

Wimbledon: Η Παολίνι προκρίθηκε στον τελικό και έγραψε ιστορία για την Ιταλία

Jasmine Paolini of Italy celebrates after defeating Donna Vekic of Croatia in their semifinal match at the Wimbledon tennis championships in London, Thursday, July 11, 2024. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Jasmine Paolini of Italy celebrates after defeating Donna Vekic of Croatia in their semifinal match at the Wimbledon tennis championships in London, Thursday, July 11, 2024. (AP Photo/Alberto Pezzali) @2024 ALBERTO PEZZALI/AP IMAGES

Η Τζάσμιν Παολίνι πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του φετινού Wimbledon καθώς επιβλήθηκε με 2-6, 6-4, 7-6(8) της Ντόνα Βέκιτς, με την 28χρονη να γίνεται η πρώτη Ιταλίδα που φτάνει στον τελικό του φημισμένου Grand Slam.

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει για την Τζάσμιν Παολίνι! Η 28χρονη Ιταλίδα (Νο 7) επικράτησε της Ντόνα Βέκιτς (Νο 37) με 2-6, 6-4, 7-6(10-8) μέσα σε 2 ώρες και 51 λεπτά, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Wimbledon, και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό το ερχόμενο Σάββατο, για να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Παολίνι έγινε μάλιστα η πρώτη Ιταλίδα στην εποχή της Open Era που φτάνει σε τελικό Wimbledon ενώ δηλωνει παρούσα σε δεύτερο διαδοχικό τελικό Grand Slam στην καριέρα της μετά από εκείνον του Roland Garros.

Παράλληλα, έγινε η πρώτη στην πατρίδα της με παρουσία σε WTA τελικούς σε 3 διαφορετικές επιφάνειες, με την Παολίνι να περιμένει πλέον την αντίπαλό της με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο, που θα προκύψει από το ζευγάρι του έτερου ημιτελικού μεταξύ της Κρεϊτσίκοβα και της Ριμπάκινα.

"Αυτό το ματς θα το θυμάμαι για πάντα, ήταν δύσκολο επειδή η αντίπαλός μου έπαιξε εκπληκτικά. Ο τελευταίος μήνας ήταν τρελός για μένα και χρειάζεται να συνειδητοποιήσω όλο αυτό που συνέβη

Συγκεντρώνομαι σε αυτό που κάνω στο κορτ. Αγαπώ να παίζω τένις, για μένα είναι όνειρο που είμαι εδώ και παίζω σε αυτό το στάδιο επειδή από μικρή έχω δει πάρα πολλούς τελικούς Wimbledon στην τηλεόραση.

Διασκεδάζω και σκέφτομαι το παρόν αλλά ο τελευταίος μήνας ήταν εκπληκτικός για μένα", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις της η Παολίνι, λίγα μόλις λεπτά μετά από την υπερήφανη πρόκρισή της στον τελικό.

TAGS WIMBLEDON WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ