WIMBLEDON

Wimbledon: Με 100% πληρότητα και ρεκόρ στο prize money

Serbia's Novak Djokovic holds the winner's trophy after his victory over Italy's Matteo Berrettini during the men's singles final match on day thirteen of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 11, 2021. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Serbia's Novak Djokovic holds the winner's trophy after his victory over Italy's Matteo Berrettini during the men's singles final match on day thirteen of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 11, 2021. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Οι διοργανωτές του Wimbledon ανακοίνωσαν ότι τα χρηματικά έπαθλα θα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, ενώ η πληρότητα στις εξέδρες θα βρίσκεται στο 100%.

Μπορεί το φετινό Championships να μην μπορεί να μοιράσει βαθμούς στους αθλητές, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Άγγλους διοργανωτές και τις Ενώσεις Αθλητών (ATP-WTA), ωστόσο το Wimbledon ανακοίνωσε prize money ρεκόρ ενώ είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι το μέγιστο των επισκεπτών, τρία χρόνια μετά.

Το ιστορικό Grand Slam του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι το συνολικό χρηματικό έπαθλο ανέρχεται στα 50.5 εκατομμύρια δολάρια ενώ οι νικητές ανδρών και γυναικών θα πάρουν από 2.46εκ. δολάρια.

Το αντίστοιχο περσινό prize money συνολικά ήταν κάτι περισσότερο από 43εκ. δολάρια ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Άσλει Μπάρτι είχαν γίνει πλουσιότεροι κατά 2.09εκ. δολάρια.

"Από τον πρώτο γύρο του προκριματικού ταμπλό μέχρι την στέψη των πρωταθλητών, η φετινή διανομή των χρηματικών επάθλων στοχεύει να αντικατοπτρίσει πόσο σημαντικοί είναι οι παίκτες για το Wimbledon Championships...», δήλωσε ο Ίαν Χιούιτ, Πρόεδρος του All England Club.

Η ιστορική απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει τη συμμετοχή σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οδήγησε την ATP και τη WTA να πάρουν μια άλλη γενναία απόφαση και να εξαιρέσουν το Λονδρέζικο Grand Slam από το σύστημα βαθμολόγησης WTA/ATP Rankings.


Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ