WIMBLEDON

Wimbledon: Ο Μεντβέντεφ πήρε την τετράωρη ματσάρα κόντρα στον Σίνερ, με ανατροπή στα ημιτελικά ο Αλκαράθ

Wimbledon: Ο Μεντβέντεφ πήρε την τετράωρη ματσάρα κόντρα στον Σίνερ, με ανατροπή στα ημιτελικά ο Αλκαράθ
@2024 AP IMAGES/ALBERTO PEZZALI

Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Κάρλος Αλκαράθ θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του Wimbledon στο μονό ανδρών, καθώς ο πρώτος υπέταξε τον Γιανίκ Σινέρ σε έναν αγώνα που κράτησε τέσσερις ώρες, ενώ ο Ισπανός κάτοχος του τροπαίου είχε πιο εύκολο έργο εναντίον του Τόμι Πολ, μία πρόκριση που είχε και ελληνικό ενδιαφέρον.

Ακόμη μία μέρα στο μονό ανδρών του Wimbledon έφτασε στο τέλος της, με το θέαμα να είναι στο υψηλότερο σημείο.

Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Κάρλος Αλκαράθ ήταν οι μεγάλοι νικητές στις μονομαχίες τους στα προημιτελικά, κλείνοντας εισιτήριο για τους τέσσερις καλύτερους τενίστες του τουρνουά.

Ο Ρώσος τενίστας το ματς που άνοιξε χρονικά το πρόγραμμά υπέταξε τον εκπληκτικό Γιανίκ Σίνερ με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 7-6, 2-6, 6-3) σε ένα ματς με πολλές ανατροπές που διήρκησε τέσσερις ώρες.

Τον Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του βρετανικού Όπεν ακολούθησε ο Αλκαράθ. Ο Ισπανός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ από τον Τόμι Πολ, κατάφερε να βρει ρυθμό και τις λύσεις, με συνέπεια να πάρει τρία σερί σετ και με 3-1 (5-7, 6-4, 6-2, 6-2) να συνεχίζει τον ταξίδι προς την υπεράσπιση του περσινού του τίτλου.

Η εξέλιξη αυτή στο ματς του τρομερού 21χρονου που έγραψε ιστορία, αφού γίνεται ο τρίτος Ισπανός μετά τους Ράφα Ναδάλ και Μανουέλ Σαντάνα που φτάνει σε συνεχόμενους ημιτελικούς, είχε και ελληνικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, με τον αποκλεισμό του ο Πολ δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τους βαθμούς που ήθελε για να περάσει στην παγκόσμια κατάταξη τον Στέφανο Τσιτσιπά και να ανέβει στη 12 θέση.

Οι αναμέτρηση μεταξύ των δύο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή στο κεντρικό court του Wimbledon.

TAGS WIMBLEDON ATP ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ