WIMBLEDON

Wimbledon: Στον τελικό με ανατροπή ο θαυματουργός Αλκαράθ, ψάχνει το back to back

Wimbledon: Στον τελικό με ανατροπή ο θαυματουργός Αλκαράθ, ψάχνει το back to back
@2024 AP IMAGES/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Κάρλος Αλκαράθ με κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική σεζόν που διανύει, πέρασε... πάνω από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και με 3-1 σετ [6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4] προκρίθηκε στον τελικό ψάχνοντας το back to back.

Ο εκπληκτικός Κάρλος Αλκαράθ απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι αποτελεί το επόμενο τενίστα που θα κατακτήσει τα court βαδίζοντας στα χνάρια του ειδώλου του, Ράφα Ναδάλ.

Ο 21χρονος κέρδισε με ανατροπή τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 3-1 σετ [6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4] στο κεντρικό court του Wimbledon και έκλεισε θέση για τον τελικό της Κυριακής (14/07), εκεί που με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Λορέντσο Μουζέτι - Νόβακ Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να κάνει το back to back στο βρετανικό Όπεν.

Παράλληλα, ο Ρώσος τενίστας δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στο τρομερό σερί που τρέχει ο Αλκαράθ, ο οποίος μετράει 13 συνεχόμενες νίκες στο Wibledon, ισάριθμες σε Grand Slam, καθώς κατέκτησε το Roland Garos, και γενικά 17-1 σε major τουρνουά.

Το ματς

Ο Μεντβέντεφ ήταν αυτός που πήρε το πρώτο σετ στο tie break με 7-1 πόντους και συνολικά 7-6 games. Ένα σετ που είχε πολλές διακυμάνσεις στο σκορ και τέσσερα break, δύο για κάθε τενίστες.

Στη συνέχεια ο Αλκαράθ ανέβασε ρυθμό και ισοφάρισε άμεσα, εκμεταλλευόμενος στο σπάσιμο του σερβίς του Ρώσου μόλις στο τέταρτο game, ενώ ο ίδιος υπερασπίστηκε το δικό του.

Στο τρίτο σετ το σκηνικό ήταν το ίδιο. Ο 21χρονος τενίστας χρειάστηκε μόλις μίνι σερί τριών games για να κάνει το 2-2, ενώ το τέταρτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο ξεκίνησε με διπλό break, για να κάνει ένα ακόμα στο έβδομο game ο Αλκαράθ και να πάρει τη νίκη και συνάμα την πρόκριση για τον τέταρτο τελικό Grand Slam της καριέρας του.

TAGS WIMBLEDON ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ