WTA

WTA: Θρίαμβος της Σβιόντεκ στη Ντόχα

Iga Swiatek of Poland reacts during the final match against Annet Kontaveit of Estonia at Qatar Open WTA tennis tournament in Doha, Qatar, Saturday, Feb. 26, 2022. (AP Photo/Hussein Sayed)
Iga Swiatek of Poland reacts during the final match against Annet Kontaveit of Estonia at Qatar Open WTA tennis tournament in Doha, Qatar, Saturday, Feb. 26, 2022. (AP Photo/Hussein Sayed) © 2022 HUSSEIN SAYED / AP IMAGES

Η Ίγκα Σβιόντεκ πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση και πανηγύρισε τον 2ο τίτλο της σε 1000άρι τουρνουά της WTA (Ρώμη 2021 ο 1ος), συντρίβοντας την Ανέτ Κόνταβεϊτ στον τελικό του Qatar Open.

Η 20χρονη Πολωνή έχασε μόλις δυο games από την Νο7 τενίστρια του κόσμου και με το εμφατικό 6-2, 6-0, μέσα σε 66 λεπτά αγώνα, έφτασε στον 4ο WTA τίτλο της καριέρας της και 1ο μετά τον θρίαμβο της Ρώμης.

Τότε, είχε ισοπεδώσει την Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-0, 6-0. Τώρα, χάνει μόνο δυο games και φτάνει σε ακόμη μια σπουδαία επικράτηση. Δηλαδή, στους δυο τελικούς που έχει παίξει σε 1000άρια μέχρι στιγμής, έχει κάνει... τρία bagels και έχει 4-0 κερδισμένα sets, με 24-2 κερδισμένα games.

Η Σβιόντεκ, που στα ημιτελικά κέρδισε με straight sets τη Μαρία Σάκκαρη, έτρεξε σερί 10-0 κερδισμένων games από το 2-2 του 1ου set κι έπειτα, ισοπεδώνοντας την Κόνταβεϊτ, η οποία μετρούσε εννέα συνεχόμενες νίκες στο Tour, μέχρι τον τελικό της Ντόχα.

Με 29/44 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και 6/11 break points ολοκλήρωσε το ματς η 20χρονη, που ανάγκασε την Εσθονή αντίπαλό της, σε μόλις 16/44 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και 1/7 break points.

Στον 5ο τελικό της καριέρας της, η Σβιόντεκ έφτασε στον 4ο τίτλο της και από την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει στο ρεκόρ καριέρας της, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κερδίζοντας τέσσερις θέσεις με την πορεία τίτλου στο Κατάρ.

Η Κόνταβεϊτ, παρά την ήττα της στον τελικό, θα αναρριχηθεί στο Νο5 και θα βελτιώσει το ρεκόρ καριέρας της (Νο6), μπαίνοντας για 1η φορά στο Top5 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ