Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Stoiximan Super League, με την μάχη στα playoffs για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο να φαντάζει ιδιαίτερα συναρπαστική. Με την ειδική βαθμολογία των θέσεων στο 5-8, με απώτερο στόχο την πρόκριση στο Conference League να διαμορφώνεται ως εξής: Άρης 21, ΟΦΗ 18, Αστέρας Τρίπολης 18, Ατρόμητος 18.
Το Σάββατο στις 16:30 στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ατρόμητο. Η ομάδα της Κρήτης έκανε ένα δυνατό φίνις στην κανονική περίοδο. Με τρεις νίκες και μια οριακή ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ολοκλήρωσε την προσπάθεια της με ρεκόρ 10Ν-6Ι-10Η και γκολ 37-38, στην 6η θέση.
Στον αντίποδα, οι Περιστεριώτες έκαναν την δική τους υπέρβαση καθώς οι δύο νίκες κόντρα σε Πανσερραϊκό, Λεβαδειακό και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, τους έφεραν μέχρι την 7η θέση. Με ρεκόρ 10Ν-5Ι-11Η και γκολ 32-32, ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κανονική διάρκεια η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.
Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών, κάθε παιχνίδι μοιάζει με τελικός για κάθε μια από τις ομάδες που συμμετέχουν. Αυτό συμβαίνει και στην αναμέτρηση του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», με το σενάριο της ήττας να είναι απαγορευμένο για ΟΦΗ και Ατρόμητο. Πολύ μικρές οι διαφορές τους στο χορτάρι, κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς των 26 αγωνιστικών της regular season.
Στις 19:30 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Αστέρας φιλοξενεί τον Άρη. Αναπάντεχα κακός ο προηγούμενος μήνας για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Μετά από ένα σερί έξι νικών και την ισοπαλία στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας γνώρισε τέσσερις ήττες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές της Stoiximan Super League. Και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με απολογισμό 10Ν-5Ι-11Η και γκολ 27-29.
Μια σεζόν με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων αλλά και συμπεριφοράς στο χορτάρι βιώνει ο Άρης, που είναι πάντως το φαβορί για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με θετικό τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια, μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού και τις ισοπαλίες με Βόλο, ΑΕΚ.
Στις 12Ν-6Ι-8Η το ρεκόρ του σε 26 αγωνιστικές, με γκολ 31-28. Στα playoffs καλείται να υπερασπιστεί ένα προβάδισμα τριών βαθμών και η παρουσία του Ουζουνίδη στον πάγκο, εγγυάται τουλάχιστον την εμπειρία στη διαχείριση καταστάσεων.
Ο Αστέρας θέλει να βγάλει αντίδραση και έχει έξτρα κίνητρο τη ρεβάνς με τον ΟΦΗ στα ημιτελικά του Κυπέλλου που ακολουθεί. Ο Άρης δείχνει να πατάει πιο σταθερά και έχει αφήσει πίσω του πολλή από την πίεση που κουβαλούσε.