VIDEOS

Η επιστροφή του "πιντουρίκιο"

Η επιστροφή του "πιντουρίκιο"
ντελ πιερο

Η αναγέννηση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που είναι πρώτος σκόρερ στο Champions League με 4 γκολ

Ο "πιντουρίκιο" είναι πρώτος σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης με 4 γκολ (μαζί με τους Λιονέλ Μέσι, Στίβεν Τζέραρντ και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ) και ευελπιστεί να οδηγήσει την ομάδα του στις επιτυχίες του παρελθόντος. Άλλωστε είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που συνδέει τη "Γιούβε" του τώρα με την ομάδα που το 1996 βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης.
Η αρχή έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν την 1η αγωνιστική η "γηραιά κυρία" υποδέχθηκε τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η ιταλική ομάδα δυσκολευόταν να βρει δίχτυα, όμως στο 76ο λεπτό, ο Ντελ Πιέρο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (γνωστή συνταγή) εξουδετέρωσε τον Μαλαφέεφ και χάρισε τη νίκη στους "μπιανκονέρι".



Την 3η αγωνιστική, η Γιουβέντους αγωνιζόταν και πάλι στο Τορίνο, με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ιταλοί προέρχονταν από αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 με την Μπάτε Μπόρισοφ στη Λευκορωσία και χρειάζονταν οπωσδήποτε το τρίποντο της νίκης.

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ντελ Πιέρο με μία "βολίδα" έξω από την περιοχή άφησε "άγαλμα" τον Κασίγιας, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της Γιουβέντους με 2-1.



Η πρόκριση της "γηραιάς κυρίας" επισφραγίστηκε την επόμενη αγωνιστική, όταν ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει εκ νέου τη "βασίλισσα". Ο Ντελ Πιέρο "οργίασε" στην ισπανική πρωτεύουσα. Δύο εντυπωσιακές εμπνεύσεις του αρχηγού των Ιταλών στο 17' και στο 67' έδωσαν στην ομάδα του το "διπλό" και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.





Τα 15 καλύτερα γκολ στην καριέρα του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο:




















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ