ΒΟΛΕΪ

Επιστρέφουν οι Έφηβοι από την Ινδία

Επιστρέφουν οι Έφηβοι από την Ινδία
Εθνική Εφήβων

Την Τρίτη (11/08) επιστρέφει από την Ινδία η αποστολή της εθνικής ομάδας βόλεϊ των Εφήβων

Ο Θανάσης Μαργαρίτης, υπεύθυνος της επιτροπής ανάπτυξης της Ομοσπονδίας παραδέχτηκε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Εφήβων δεν ήταν έτοιμο γι' αυτή τη διοργάνωση.
" Αυτό που μας αποκάλυψε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πως για να έρθει κάποιος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο θα πρέπει η προετοιμασία του να είναι τεράστια, προγραμματισμένη και με κόστος το οποίο είναι ανταποδοτικό. Όταν η εθνική Παίδων και Εφήβων της Βραζιλίας και της Αργεντινής κάνουν συνεχώς τουρνέ για να γίνουν καλύτεροι και να μάθουν τις ομάδες των άλλων ηπείρων και εμείς περιοριζόμαστε μόνο στο Βαλκανικό είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τη διαφορά προετοιμασίας".

Αναφερόμενος στη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είπε:

" Από πλευράς αθλητικού επιπέδου ήταν πολύ υψηλό. Κάποιες ομάδες έχουν ξεφύγει πολύ (Βραζιλία, Αργεντινή, Κούβα). Είδαμε ομάδες που πάντα έχουν ισχυρή παρουσία όπως η Ρωσία και η Γαλλία και είδαμε ομάδες έκπληξη όπως η Ινδία. Είδαμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες των ανδρών των χωρών τους και αγωνίστηκαν με την τελευταία λέξη τεχνικής και τακτικής και πολλοί από αυτούς έδειξαν ότι δεν ξεχωρίζουν από τον τρόπο παιχνιδιού των ανδρών. Σε επίπεδο οργάνωσης και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ινδών αντικειμενικά υπήρχαν δυσκολίες οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να ξεπεραστούν".

Στο τέλος, ο κ.Μαργαρίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προπονητές Γιώργος Καραβιδόπουλο και Μάκη Δημητριάδη:

" Οι εμπειρίες που απέκτησαν και οι τεράστιες ικανότητες με κάνουν να αισιοδοξώ ότι με μια καλή προετοιμασία θα βοηθήσουν πολύ την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ".








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ