ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική βόλεϊ ανδρών: Νέος αρχηγός ο Θανάσης Πρωτοψάλτης

Εθνική βόλεϊ ανδρών: Νέος αρχηγός ο Θανάσης Πρωτοψάλτης
EUROKINISSI SPORTS

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης θα είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του αρχηγός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Νέος αρχηγός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών είναι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ο διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού θα διαδεχθεί τον Γιώργο Πετρέα στον ρόλο της ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε την πρώτη της συγκέντρωση και προπόνηση εν όψει των αγώνων που θα δώσει στα τέλη Αυγούστου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι αποτελεί τιμή για εκείνον να είναι αρχηγός και ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινάει με αισιοδοξία την προσπάθειά του:

" Από μόνη της η παρουσία ενός αθλητή στην Εθνική ομάδα είναι τιμή και να το επιλέγεσαι ως αρχηγός είναι ακόμη πιο σημαντικό. Ο αρχηγός της Εθνικής πάντα είχε μια μεγαλύτερη πίεση γιατί λειτουργεί κι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που φέρνει αρνητισμό ή σε δυσκολεύει.

Πάντα ξεκινάμε με αισιοδοξία… Αν δεν υπήρχε αισιοδοξία δεν θα ήμασταν εδώ. Είναι αυτονόητο και θεωρώ ότι μιλάω εκ μέρους όλων των αθλητών, ότι ερχόμαστε εδώ για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και όχι για να περάσουμε την ώρα μας. Τα παιδιά με ξέρουν και τους ξέρω. Όλοι είναι έτοιμοι, ξέρουν τι θέλουν, έχουν έντονα συναισθήματα για την Εθνική, θέλουν να παίξουν για να βοηθήσουμε την ομάδα κι αυτό θεωρώ ότι θα μας βγει σε καλό. "

Σχετικά με τους στόχους της Εθνικής ομάδας ο ακραίος του Παναθηναϊκού δήλωσε:

"Νέο ξεκίνημα με μια νέα ομάδα, με κάποια παιδιά που επέστρεψαν, με κάποιους αθλητές που είναι για πρώτη φορά. Ο στόχος όμως παραμένει ο ίδιος, ανεξαρτήτως με το ποιος έχει κληθεί. Σίγουρα και για μένα είναι κάτι καινούργιο το ότι θα έχω τον ρόλο του αρχηγού και ελπίζω να κάνω το καλύτερο που μπορώ από την πλευρά μου. Από κει και πέρα εύχομαι να είμαστε υγιείς, να μην έχουμε τραυματισμούς για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε."

Υπενθυμίζεται ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής κάλεσε στην προετοιμασία τους εξής παίκτες:

  • Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Σταύρος Κασαμπαλής, Ματέο Χασμπάλα.

  • Διαγώνιοι: Δημήτρης Μούχλιας, Άγγελος Μανδηλάρης, Τάσος Ασπιώτης.

  • Λίμπερο: Αριστείδης Χανδρινός, Δημήτρης Τζιάβρας.

  • Κεντρικοί: Θοδωρής Βουλκίδης, Δημοσθένης Λινάρδος, Γιώργος Παπαλεξίου, Δημήτρης Θεοδόσης.

  • Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Σπύρος Χανδρινός, Φροίξος Κωτσάκης.

Η διεξαγωγή του Ευρωβόλεϊ θα είναι το 2026 και οι προκριματικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο δόσεις. Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν τον Αύγουστο του 2024 και οι τρεις τελευταίοι ένα χρόνο αργότερα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον Ζ' Όμιλο μαζί με την Βόρεια Μακεδονία και την Γεωργία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΟΛΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ