ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική βόλεϊ γυναικών: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Εθνική βόλεϊ γυναικών: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
CEV

Η Εθνική Γυναικών στο βόλεϊ ξεκίνησε την προετοιμασία εν όψει των αγώνων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού βόλεϊ μπήκε και η Εθνική γυναικών μετά την Εθνική ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συγκεντρώθηκε για την έναρξη των προπονήσεων. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Απόστολος Οικονόμου ανέλυσε στις παίκτριες της αποστολής το τι θα ακολουθήσει εν όψει των δύο αγώνων που έχουν προγραμματιστεί στα τέλη Αυγούστου για τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2026 αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει για την Εθνική Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις την Ελβετία (στη Θεσσαλονίκη) και την Ισπανία (εκτός έδρας).

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στον Ζ' προκριματικό όμιλο μαζί με τις Αυστρία, Βόρεια Μακεδόνια, ενώ από τους 7 συνολικά ομίλους την πρόκριση θα πάρουν οι 7 πρώτοι και οι 5 καλύτεροι δεύτεροι.

Οι δύο πρώτοι αγώνες που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεξαχθούν την Κυριακή 25/8 εκτός έδρας κόντρα στην Αυστρία και την Τετάρτη 28/8 στο κλειστό της Μίκρας τη Βόρεια Μακεδονία

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Δατσέρης έχει καλέσει στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας τις εξής αθλήτριες: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Ευαγγελία Τάνη, Ελένη Καρακάση, Όλγα Στράντζαλη, Ελένη Μπάκα, Ασημίνα Νικολογιάννη, Σταματία Κυπαρίσση, Ευφροσύνη Μπακοδήμου, Μαρία Τσιτσιγιάννη, Μάρθα-Ευδοκία Ανθούλη, Αριστέα Τοντάϊ, Κυριακή Τερζόγλου, Ανδρομάχη Τσιόγκα, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Μαρκέλλα Παπαγεωργίου, Μαρία-Αικατερίνη Ξανθοπούλου, Μπελιά Μαριάννα, Γεωργία-Μαρία Αντωνακάκη

Όλοι οι προκριματικοί όμιλοι γυναικών:

  • Α' όμιλος: Γερμανία, Ελβετία, Φινλανδία
  • Β' όμιλος: Βέλγιο Ουγγαρία, Δανία
  • Γ' όμιλος: Σλοβενία, Ισραήλ, Εσθονία
  • Δ' όμιλος: Βοσνία, Μαυροβούνιο, Λετονία
  • Ε' όμιλος: Ισπανία, Πορτογαλία, Γεωργία
  • Ζ' όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία
  • Η' όμιλος: Ρουμανία, Κροατία, Κόσοβο
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΟΛΕΪ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ