ΒΟΛΕΪ

Για τις θέσεις 15-16 οι Έφηβοι

Για τις θέσεις 15-16 οι Έφηβοι
εφηβοι τζουριτς

Για τις θέσεις 15-16 θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο η Εθνική εφήβων, που ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Αίγυπτο

Η ελληνική ομάδα ισοφάρισε δύο φορές τους Αιγύπτιους, αλλά στο τάι μπρέικ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη 13η θέση.
Αντίπαλος της ελληνικής ομάδας για την κατάκτηση της 15ης θέσης θα είναι την Κυριακή (09/08) η Λευκορωσία, που ηττήθηκε από την Τυνησία με 3-1.

Δηλώσεις: Καραβιδόπουλος (προπονητής): " Καταφέραμε να χάσουμε από έναν αντίπαλο που θεωρητικά ήταν υποδεέστερος. Ο λόγος είναι ο ίδιος όπως στα τρία τελευταία παιχνίδια. Ο κακός μας εαυτός. Τα πολλά προσωπικά λάθη σε κρίσιμα σημεία των σετ έβαλαν τον αντίπαλο στο παιχνίδι, ο οποίος πίστεψε στη νίκη περισσότερο από εμάς και την πήρε δίκαια με βασικό όπλο την άμυνα και την αποφασιστικότητα".

Τζούριτς (αρχηγός): " Μεγάλη απογοήτευση. Δεν ξέρω τι να πω. Δεν είναι στις δυνατότητές μας να χάνουμε παιχνίδια όχι μόνο από την Αίγυπτο αλλά και από καλύτερες ομάδες. Όμως ο καθένας παίρνει αυτό που πρέπει. Ίσως ήταν η μοναδική ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό σε μια παγκόσμια διοργάνωση. Κάποιοι πρέπει να σκεφτούν ορισμένα πράγματα".

Αρχηγός της αποστολής της ελληνικής ομάδας είναι ο Θανάσης Μαργαρίτης ο οποίος κατέχει τη θέση του υπευθύνου της επιτροπής ανάπτυξης της ομοσπονδίας. Ο κ. Μαργαρίτης πιστεύει ότι οι εμπειρίες τις οποίες απέκτησε το ελληνικό μας συγκρότημα αλλά και ο ίδιος μαζί με τους προπονητές Γιώργο Καραβιδόπουλο και Μάκη Δημητριάδη θα ωφελήσουν στο μέλλον.

" Δεν αισθανόμαστε ωραία διότι έχουμε κάποιες κακές εμφανίσεις αλλά θα πρέπει να δούμε το θέμα στην πραγματική του βάση. Ολες οι ομάδες από την πιο δυνατή μέχρι την πιο αδύναμη έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Πολλές φορές δε θα πρέπει να κρίνουμε την πορεία μιας ομάδας από κάποια αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να συνυπολιστούν τα όσα έχουν προσφέρει οι παίκτες της και οι προπονητές της. Στην Ινδία δεν ήρθαμε να κατακτήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά για να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες σε αθλητικό και προπονητικό επίπεδο και επιτέλους να συναγωνιστούμε με τις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η συνεχής επαφή και ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένας από τους κύριους συντελεστές ανάπτυξης μιας χώρας. Κύριος στόχος μας θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν συχνότερη συμμετοχή μας στους αγώνες σ' αυτές τις ηλικίες σε αγόρια και κορίτσια. Για να καθιεριωθούμε λοιπόν σαν μία υπολογίσιμη δύναμη στο βόλεϊ θα πρέπει να πολλαπλασιάζουμε τις αγωνιστικές μας εμπειρίες των αναπτυξιακών ηλικιών μέσα από μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε από μία άπειρη ομάδα όπως αυτή των εφήβων και των κορασίδων στο πανευρωπαϊκό είναι η αγωνιστική τους εμπειρία. Αυτή η ομάδα άνοιξε ένα νέο δρόμο στα παιδιά των επόμενων ηλικιών και τους δημιούργησε νέο κίνητρο ώστε να ακολουθήσουν την πορεία της και γιατί όχι να πετύχουν περισσότερα από αυτούς στο μέλλον. Οι ομάδες δεν γίνονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά σε βάθος χρόνου. Αυτό που πέτυχαν οι έφηβοι και οι νεάνιδές μας είναι μια ευχάριστη έκπληξη και θα πρέπει να μείνουμε στο γεγονός ότι αυτά τα παιδιά πρόσφεραν και έχουν να προσφέρουν περισσότερα στο μέλλον για το βόλεϊ.

Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι η ελληνική ομάδα των εφήβων πήγε στο παγκόσμιο σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες με μεγάλη παράδοση και οργάνωση είναι έξω. Θα σταθώ στο γεγονός ότι πρέπει το ελληνικό βόλεϊ, η Ελλάδα να είναι υπερήφανη για αυτά τα παιδιά και να τα ευχαριστήσουν για τη μέχρι τώρα προσφορά τους. Το αν χάσαμε αγώνες ή αν πήραμε κάποια θέση πάνω ή κάτω εμένα ειλικρινά δεν με απασχολεί τόσο, όσο η προσφορά αυτών των παιδιών στις εθνικές μας ομάδες. Οι εμπειρίες που απέκτησαν μελλοντικά θα ενισχύσουν την εθνική ανδρών και είναι το κίνητρο που θα δώσουν στους νεότερους. Οσο για εμάς εκτός αγωνιστικού χώρου μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε προπονητές και διοικητικούς παράγοντες από όλο τον κόσμο να συνεργαστούμε, να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία, γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ



".

Ο υπεύθυνος της επιτροπής ανάπτυξης της ομοσπονδίας εύχεται τα καλύτερα για τους αθλητές και ιδιαίτερα για την προσφορά των εφήβων, τους εύχεται καλή τύχη στις ομάδες που θα αγωνιστούν και εύχεται να τους ξανασυναντήσει στην εθνική ανδρών. Φυσικά για να γίνει σωστή η ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ χρειάζονται εκτός από δουλειά και χρήματα.

" Ομολογώ ότι τα κονδύλια είναι πολύ λίγα και προσπαθούμε να τα αυξήσουμε περισσότερο. Θεωρώ αναγκαία την προσφορά της πολιτείας η οποία θα πρέπει να βοηθήσει τις υποδομές. Ήδη η επιτροπή ανάπτυξης έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα το οποίο όμως για να εφαρμοστεί πλήρως θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη οικονομική βοήθεια", κατέληξε ο κ. Μαργαρίτης.

Τα σετ: 23-25, 25-21, 22-25, 25-23, 11-15

ΕΛΛΑΔΑ: Γεωργιάδης 4, Ρουμελιωτάκης 9, Χαραλαμπίδης 2, Λυκουρέσης 9, Εφραιμίδης Ν. 17, Τζούριτς 22, Δαρίδης (λ), Εφραιμίδης Δ. 2, Κολτσιάκης, Σακόγλου 12

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Λακανί, Ελμετβάλι 3, Ελμπογκντάντι 11, Ελ Ρεχίμ 5, Μοχάμεντ 22, Χαϊκάλ 31, Αμπντελάαλ (λ), Μπαντρ 3, Νοσίρ 5, Ελσεμέρλι, Χατάμπ 1


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ