ΒΟΛΕΪ

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 3-0

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 3-0
Ηρακλής (πανηγυρικό)

O Hρακλής νίκησε με 3-0 σετ τον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών της Α1

Ο Αλέκος Λεώνης έδωσε φανέλα βασικού στον κορυφαίο του Ηρακλή στο πρώτο ματς, Φρέντι Μπρουκς και δεν το μετάνιωσε. Ο πολύπειρος αθλητής έτρεχε όπου χρειαζόταν στην υποδοχή και ήταν αποτελεσματικός σε επίθεση και μπλοκ.
Στον αντίποδα, ο Φραντσίσκο Ντος Σάντος θα σκέφτεται πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης, αν ο Θόδωρος Μπάεφ μπορούσε να αγωνιστεί (υπέφερε από γαστρεντερίτιδα) και δεν εγκατέλειπε στο ξεκίνημα του πρώτου σετ. Ο αντικαταστάτης του, ο Ηλίας Λάππας στάθηκε "μοιραίος" για την ομάδα του, ειδικά στην υποδοχή.

Bρέθηκε το σερβίς

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι στη Γλυφάδα, ο Ηρακλής απόψε ξαναβρήκε το καλό σερβίς που τον διακρίνει, η υποδοχή ήταν πολύ καλή και το μπλοκ προσέφερε υπερπολύτιμους πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο πρώτο σετ με άσο του Γκόμεζ (10-11). Ο διαγώνιος από τη Βενεζουέλα βρέθηκε σε άσχημη μέρα και αντικαταστήθηκε στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι όμως με συνεχόμενα καλά σερβίς από τον Νίλσον, έφεραν τη διαφορά στους πέντε πόντους (18-13).

Ο Ίντι εξασφάλισε σετ μπολ (24-21) και ο Ντεπέστελε εκμεταλλεύθηκε την "πράσινη" σύγχυση στο φιλέ για να ολοκληρώσει το πρώτο σετ (25-21).

"Μαύρη" υποδοχή

Στο δεύτερο σετ οι "κυανόλευκοι" σημάδευαν τον Λάππα στην υποδοχή και η διαφορά έφτασε στο +4 (10-6) με πρωταγωνιστή τον Νίκο Σμαραγδή. Ο Ντος Σάντος απέσυρε τον Μαρτσελίνιο και τον Γκόμεζ και η παρουσία των Προύσαλη, Αγκάμεζ στη θέση τους, έφερε άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφάρισαν (18-18) με ένα σερί 3-0.

Ωστόσο με τον Ντεπέστελε να μην "λαθεύει" από θέση σερβίς, ο Ηρακλής έκανε το 20-19 σε 22-19 και κατέκτησε το σετ (25-21), όταν ο Αγκάμεζ πάτησε τη γραμμή του σερβίς.

Που είναι ο "πράσινος" ρυθμός;
Ο Αμαράλ Ντάντε ήταν εξαιρετικός στην υποδοχή, στην επίθεση όμως έλαμψε διά της απουσίας του, ενώ και ο Σωτήρης Πανταλέων έχασε ορισμένες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός έκανε καλό ξεκίνημα στο τρίτο σετ, προηγήθηκε με 2-0 και 4-2, έμεινε όμως και πάλι πίσω.

Ο Κράβαρικ ξανάβαλε την ομάδα του μπροστά, περνώντας τη μπάλα σε πρώτο χρόνο (8-7) και η διαφορά ανέβηκε στο +3 με διπλό μπλοκ των Ίντι, Σμαραγδή στον Αγκάμεζ.

Ένας άσος του Κράβαρικ έφερε το παιχνίδι στο 20-17. Τότε ήταν που θυμήθηκε ο Ντος Σάντος ότι είχε στον πάγκο τον Γκόμεζ και τον Μαρτσελίνιο. Το χαμένο σερβίς του Μαρτσελίνιο, έφτασε το ματς στο τέλος (23-21), για να τελειώσει με μπλοκ του πρώτου στον δεύτερο (25-23).

*O τρίτος τελικός της σειράς θα φιλοξενηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (07/05, 20:00, ΕΤ3)

Τα σετ: 25-21, 25-21, 25-23

ΗΡΑΚΛΗΣ (Λεώνης): Μπρουκς 6, Νίλσον 20, Κράβαρικ 7, Ίντι 7, Ντεπέστελε 9, Σμαραγδής 7, Δημητρακόπουλος (λίμπερο-υποδοχή 55%), Πέτρογλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντος Σάντος): Ανδρεάδης 2, Πανταλέων 9, Γκόμεζ 8, Ντάντε 7, Μπάεφ 1, Μαρτσελίνιο 1, Στεφάνου (λίμπερο-υποδοχή 36%), Λάππας 5, Προύσαλης, Αγκάμεζ 6, Γκιρτζίκης 5


























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ