Κύπελλο βόλεϊ γυναικών: Οι δηλώσεις των αρχηγών και των προπονητών πριν το πρώτο σερβίς στο Final Four

Δείτε τι δήλωσαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο Final Four του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, που διεξάγεται στην Κοζάνη το διήμερο 21-22 Μαρτίου (Παρασκευή και Σάββατο) στην Κοζάνη.
Το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ γυναικών είναι προ των πυλών, με την Κοζάνη το διήμερο 21-22 Μαρτίου να υποδέχεται τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι την τελική φάση (Ολυμπιακός, ΑΟ Θήρας, Θέτις και Πανιώνιος).
Οι αρχηγοί (Λαμπρούση, Χριστοδούλου, Μανιατογιάννη και Καρέλια) και οι προπονητές (Μιτσέλι, Φρέσκι, Σκουλικάρης και Νέσιτς) των ομάδων αναφέρθηκαν στη λαμπερή διοργάνωση στη συνέντευξη Τύπου πριν από τοπρώτο σερβίς.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των αρχηγών και των προπονητών
Τζίνα Λαμπρούση (Αρχηγός Ολυμπιακού)
“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες που βρίσκονται δικαίως εδώ, στο Final Four. Εμείς έχουμε έναν ακόμα στόχο στη χρονιά, το Κύπελλο. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να το κατακτήσουμε.
Θέλω να πιστεύω, ότι θα παρουσιάσουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα έρθει να μας δει στο γήπεδο. Θεωρώ, ότι τα παιχνίδια Κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετικά από το πρωτάθλημα, ξεκινάμε όλοι από το 0-0. Δεν έχει σημασία αν θα πάει 3-0 ή 3-2, πρέπει να τα δώσει όλα, γιατί είναι νοκ άουτ παιχνίδι.
Θεωρώ ότι το Κύπελλο είναι ένας εντελώς διαφορετικός θεσμός από το πρωτάθλημα, πρέπει να τα δώσεις όλα σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι”.
Λορέντσο Μιτσέλι (Προπονητής Ολυμπιακού)
“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ. Όλοι έχουν τον δικό τους δρόμο για να φτάσουν εδώ, οπότε θέλω να συγχαρώ όλους τους προπονητές και τις αθλήτριες. Έχουμε πλέον νοκ άουτ αγώνες με τέσσερις ομάδες που αξίζουν να βρίσκονται εδώ, η Σαντορίνη και ο Πανιώνιος είχαν έναν πολύ δύσκολο δρόμο, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την επιτυχία των άλλων ομάδων.
Δεν υπάρχει φαβορί, αλλά όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να γίνουν καλοί αγώνες και να προωθηθεί το άθλημα, γιατί στο μυαλό μου ο μεγάλος στόχος είναι η προώθηση του αθλήματος”.
Στέλλα Χριστοδούλου (Αρχηγός ΑΟ Θήρας)
“Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Κοζάνης. Εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γηπεδο και να ευχαριστηθεί μία γιορτή του βόλεϊ. Σίγουρα θα γίνουν πολύ σκληρά παιχνίδια για να αναδειχθεί ο κυπελλούχος, εύχομαι να δούμε ωραίο βόλεϊ στους ημιτελικούς και τον τελικό.
Είμαι περήφανη για το παρελθόν στο Κύπελλο, αλλά είμαι εδώ για το τώρα και το παρόν. Έχω μάθει να παλεύω και αυτό θα κάνω και τώρα. Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί, αλλά η Σαντορίνη είναι μία ομάδα που μπορεί να παίξει καλό βόλεϊ και καμία ομάδα δεν μπορεί να την υποτιμήσει”.
Ματέο Φρέσκι (Προπονητής ΑΟ Θήρας)
“Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη φιλοξενία, έως τώρα είναι όλα πολύ όμορφα. Ήρθαμε μέχρι εδώ και τώρα θα αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος σε νοκ-άουτ αγώνες, όταν φτάνεις εδώ όμως ο στόχος είναι ένας, το Κύπελλο”.
Ελευθερία Μανιατογιάννη (Αρχηγός Θέτιδας)
“Είμαστε έτοιμες, είμαστε ενθουσιασμένες που βρισκόμαστε στο φάιναλ-4 μετά από τρία χρόνια. Είναι ο κόπος και η ανταμοιβή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει και είμαστε έτοιμες να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Όλες οι ομάδες που έρχονται στο φάιναλ-4 έχουν έναν και μοναδικό στόχο, να κατακτήσουν το κύπελλο, αυτός είναι και ο δικός μας.
Χαιρόμαστε όλες οι ομάδες που βρισκόμαστε εδώ, σε μία πολύ μεγάλη γιορτή του βόλεϊ. Ωστόσο υπάρχει ένα δυσάρεστο γεγονός σε όλη την Ελλάδα, το τραγικό γεγονός των Τεμπών. Θα ήθελα να ζητήσω από την αθλητική κοινότητα της Κοζάνης και τις συναθλήτριες μου να αφιερώσουμε αυτό το κύπελλο στα 57 θύματα αλλά και στις οικογένειες τους”.
Μανώλης Σκουλικάρης (Προπονητής Θέτιδας)
“Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Δήμο Κοζάνης για τη διοργάνωση. Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες και ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει ο ένας αγώνες. Οι τέσσερις ομάδες είναι δίκαια στο φάιναλ φορ, γιατί έδειξαν ότι το ήθελαν και έπαιξαν καλό βόλεϊ. Από εκεί και πέρα στο γήπεδο θα παιχτεί πολύ καλό βόλεϊ και μπορεί να έχει εκπλήξεις”.
Ιωάννα Καρέλια (Αρχηγός Πανιωνίου)
“Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που βρισκόμαστε σε αυτό το φάιναλ-4 του κυπέλλου, το πρώτο στην ιστορία του Πανιωνίου, την πρώτη χρονιά μάλιστα που ανέβηκε η ομάδα στη Volley League. Βαθμολογικά βρισκόμαστε χαμηλότερα από τις υπόλοιπες ομάδες στο πρωτάθλημα, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και πιστεύω ότι ο κόσμος θα χαρεί ανταγωνιστικούς αγώνες.
Για εμάς δεν παίζει κανένα ρόλο ότι μας θεωρούν φαβορί. Ίσως μας θεωρούν φαβορί γιατί κερδίσαμε τη Θέτιδα 0-3 εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο. Όμως αυτός θα είναι ένα διαφορετικός και πολύ δύσκολος αγώνας. Η Θέτιδα είναι μία πολύ καλή ομάδα”.
Ντράγκαν Νέσιτς (Προπονητής Πανιωνίου)
“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ο δρόμος μας για να φτάσουμε στο φάιναλ φορ ήταν πολύ δύσκολο, να κερδίσουμε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ήταν ένας πολύ σημαντικός στόχος για εμάς. Αύριο θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς, θα παίξουμε απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα που έχει κάνει μία πολύ καλή σεζόν έως τώρα και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.