ΒΟΛΕΪ

Λεπτές ισορροπίες

Λεπτές ισορροπίες

Παναθηναϊκός, Άρης, Νίκη Αιγινίου και Παναχαϊκή θα παίξουν για τη σωτηρία τους στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ και το Sport24.gr αναλύει όσα πρέπει να ξέρετε.

Μετά τα όσα έγιναν στην τελευταία αγωνιστική ο Παμβοχαϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην μάχη της παραμονής αφού απέφυγε τα πλέι άουτ.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να τη γλυτώσει παρά το σπουδαίο διπλό που έκανε στη Μίκρα με το οποίο μάλιστα έμπλεξε και τον Άρη σε αυτή τη διαδικασία.

Λεπτές ισορροπίες
INTIME SPORTS

Πράσινο προβάδισμα

Στα καθαρά αγωνιστικά και με βάση την εικόνα που έδειξαν οι ομάδες εκείνος που φαίνεται ότι θα καθαρίσει την υπόθεση παραμονή είναι ο Παναθηναϊκός.

Αν οι πράσινοι συνεχίσουν στους ρυθμούς του δεύτερου γύρου τότε πολύ δύσκολα θα χάσουν την υπόθεση παραμονή. Ο Γιάννης Καλμαζίδης και οι παίκτες του μάζεψαν 22 βαθμούς στο δεύτερο γύρο με οκτώ νίκες σε έντεκα παιχνίδια.

Λεπτές ισορροπίες
INTIME SPORTS

Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τον Άρη. Οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο γύρο ήταν τραγικοί έχοντας επτά συνεχόμενες ήττες. Αυτός ήταν και ο λόγος που έμπλεξαν και με τα πλέι άουτ και αν συνεχίσουν τις ίδιες εμφανίσεις θα έχουν πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα Νίκη Αιγινίου και Παναχαϊκή ξεκινούν με τον τίτλο του αουτσάιντερ τα πλέι άουτ. Αμφότερες είναι δυνατές στην έδρα τους και δύσκολα μπορούν να διεκδικήσουν βαθμό ή βαθμούς εκτός έδρας.

Το κομμάτι της ισοβαθμίας

Λεπτές ισορροπίες
INTIME SPORTS

Ένα άλλο δεδομένο το οποίο θα πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας για το μέλλον είναι και αυτό των ισοβαθμιών, ειδικά στα πλέι άουτ.

Οι ομάδες στα πλέι άουτ μεταφέρουν βαθμούς αλλά και αποτελέσματα από την κανονική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μπορεί να παίξουν ρόλο και όσα έγιναν στις 22 αγωνιστικές.

Με τα δεδομένα της κανονικής περιόδου ο Άρης υπερτερεί σε ισοβαθμίες με όλους στις λεπτομέρειες. Οι κιτρινόμαυροι έχουν πάρει ένα παραπάνω σετ από την Παναχαϊκή (3-0 και 3-1 τα παιχνίδια), ενώ τον Παναθηναϊκό και τη Νίκη Αιγινίου τους έχει στους πόντου. Ο Άρης πήρε έναν πόντο παραπάνω στα δύο παιχνίδια με τους πράσινους (136-135), ενώ από την ομάδα του Αιγινίου έχει οκτώ περισσότερους (205-197).

Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα λόγω πόντων με την Παναχαϊκή (έχει πάρει δέκα περισσότερους) και τη Νίκη Αιγινίου (λόγω βαθμών), αλλά έχει μειονέκτημα με τον Άρη λόγω πόντων.

Λεπτές ισορροπίες
INTIME SPORTS

Από την πλευρά της η Νίκη Αιγινίου υπερτερεί μόνο κόντρα στην Παναχαϊκή λόγω σετ και υστερεί τόσο απέναντι στον Άρη όσο και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στη χειρότερη θέση από όλες τις ομάδες βρίσκεται η Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία απέναντι σε όλες τις ομάδες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος γύρος

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 3-1

Νίκη Αιγινίου - Άρης 2-3

Παναχαϊκή - Νίκη Αιγινίου 0-3

Άρης - Παναχαϊκή 3-0

Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 3-2

Παναθηναϊκός - Άρης 0-3

2ος γύρος

Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 3-1

Άρης - Νίκη Αιγινίου 2-3

Νίκη Αιγινίου - Παναχαϊκή 1-3

Παναχαϊκή - Άρης 3-1

Παναθηναϊκός - Νίκη Αιγινίου 3-0

Άρης - Παναθηναϊκός 0-3

Τα πλέι άουτ

Οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται στην Α2. Η κλήρωση των πλέι άουτ θα γίνει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ την προσεχή Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 13.00.

Αναλυτικά η βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 23 (31-48)

2.Άρης 22 (34-54)

3.Νίκη Αιγινίου 17 (27-55)

4.Παναχαϊκή 17 (30-55)

Πλέι άουτ – Θέσεις 9-12

1η αγωνιστική: Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

2η αγωνιστική: Σάββατο 12 Απριλίου 2014

3η αγωνιστική: Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

4η αγωνιστική: Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

5η αγωνιστική: Σάββατο 26 Απριλίου 2014

6η αγωνιστική: Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ