ΒΟΛΕΪ

Με Κίνα για τις θέσεις 9-16 οι Έφηβοι

Με Κίνα για τις θέσεις 9-16 οι Έφηβοι
Εθνική Εφήβων

Η εθνική Εφήβων θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (04/08) την Κίνα, για τις θέσεις 9-16 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Ο Γιώργος Καραβιδόπουλος δίνει το δικό του σύνθημα, καθώς θεωρεί ότι η ελληνική ομάδα δεν είναι για τις τελευταίες της διοργάνωσης, αλλά για κάτι καλύτερο.
" Αλλο ένατος και άλλο 16ος. Αλλο 10ος και άλλο 15ος. Δεν νομίζω ότι οι δυνατότητές σας είναι για τις τελευταίες θέσεις του τουρνουά", υπογράμισε στην ομιλία του προς τους παίκτες ο Έλληνας τεχνικός.

Από την μεριά του, ο συνεργάτης του κ. Καραβιδόπουλου και προπονητής της εθνικής Παίδων, Μάκης Δημητριάδης, ο οποίος παρακολούθησε όλες σχεδόν τις ομάδες που βρίσκονται στην τελική φάση του τουρνουά, δήλωσε:

" Πράγματι υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από άλλους. Παίζουν καλά το κομμάτι του μπλοκ και της άμυνας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποδίδουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Θα έλεγα παίζουν ένα ολοκληρωμένο βόλεϊ".

Ο κ. Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με άλλους συναδέλφους του σχετικά με τον τρόπο που δουλεύουν στις χώρες τους στην υποδομή και την ανάπτυξη του βόλεϊ.

" Εκτός από το αγωνιστικό, το οποίο ήταν ωφέλιμο και για μας και για τα παιδιά, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε το επίπεδο που πρέπει να στοχεύσει η ομοσπονδία για την ανάπτυξη του ελληνικού βολεϊ.

Αυτή η εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τον κύκλο της με τον καλύτερο τρόπο. Μπήκε στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κάτι που είχαμε να πετύχουμε πολλά χρόνια. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα ήταν έκπληξη για μας να μπει στην οκτάδα, όταν στον όμιλο είχαν την Κούβα, την Αργεντινή, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, η οποία τελικά θα παλέψει και αυτή όπως κι εμείς για μία θέση από 9 έως 16. Εμείς ανήκουμε στον όμιλο μαζί με την Κίνα, την Τυνησία και τον Καναδά. Ομάδες στα μέτρα μας και, αν δείξουμε την απαραίτητη προσοχή, θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Στόχος μας η καλύτερη θέση, που για μένα είναι η ένατη".

Το πρόγραμμα της Εθνικής εφήβων στον όμιλο H (θέσεις 9-16):

Τρίτη, 04/08: 15.30 Κίνα – Ελλάδα.
Τετάρτη, 05/08: 11.30 Τυνησία – Ελλάδα.
Πέμπτη, 06/08: 11.30 Καναδάς – Ελλάδα.

*Ο Παναγιώτης Πελεκούδης, που αντιμετωπίζει τράβηγμα στο γαστροκνήμιο, δεν προπονήθηκε.


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ