ΒΟΛΕΪ

Οι αλλαγές της περιόδου 2009/2010

Οι αλλαγές της περιόδου 2009/2010
εοπε σημα

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές της γενικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων για την περίοδο 2009/2010

Συγκεκριμένα, η υποχρεωτική οκτάδα με την οποία έπρεπε να εμφανιστεί μια ομάδα στο γήπεδο για να ξεκινήσει ο αγώνας γίνεται από φέτος εξάδα (μίνιμουμ). Ακόμη, καταργείται η υποχρεωτική συμμετοχή των συλλόγων στα πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων, ενώ η προκριματική φάση των πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, αντί για 10 που ίσχυε ως πέρυσι.
Στην προκριματική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων θα λάβουν μέρος οι 10 πρωταθλήτριες των Ενώσεων, μαζί με ακόμη τέσσερις συλλόγους από τις Ενώσεις που θα επιτύχουν να προκρίνουν ομάδα στο φάιναλ-4 του αντίστοιχου πρωταθλήματός τους, ενώ θα δοθούν και δύο wild card.

Στον πάγκο οι ομάδες θα μπορούν να έχουν, εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, τέσσερα επιπλέον μέλη από οκτώ ειδικότητες (προπονητής, βοηθός προπονητής, φυσιοθεραπευτής, γιατρός, γυμναστής, έφορος, φροντιστής, στατιστικολόγος). Τα πρωταθλήματα Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών και η διοργάνωση του Κυπέλλου θα διεξαχθούν με τις νέες μπάλες, ενώ τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (από Β΄ Εθνική έως Παμπαίδες και Παγκορασίδες) θα υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθούν με παλαιές και νέες μπάλες (η επιλογή θα γίνεται από τον διαιτητή).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ