ΒΟΛΕΪ

Προύσαλης: "Θέλω το πρωτάθλημα"

Προύσαλης: "Θέλω το πρωτάθλημα"
Κώστας Προύσαλης INTIME SPORTS

O Κώστας Προύσαλης του Ηρακλή μίλησε στο SPORT 24 για το πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο (10/10)

Ο βασικός πλέον πασαδόρος της εθνικής ομάδας μίλησε στο SPORT 24 για τη μεταγραφή του στους φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Η παράδοση θέλει τον Ηρακλή να συναντιέται πάντα με τον Ολυμπιακό στην εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου. Είναι ο "γηραιός" έτοιμος; " Στο βαθμό που πρέπει, ναι είμαστε! Ωστόσο βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα. Αυτό το ντέρμπι είναι περισσότερο παιχνίδι ψυχολογίας. Δεν κρίνει τίποτα, απλά διασφαλίζει την ηρεμία στις τάξεις της νικήτριας ομάδας".

Ο πρώην πασαδόρος του Παναθηναϊκού, της ΕΑ Πατρών και του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα προσαρμογής στη νέα του ομάδα, μιας και " με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια. Αφήστε δε που υπάρχει και ο Αντρέι Κράβαρικ με τον οποίο ήμασταν συγκάτοικοι στην εθνική ομάδα. Είναι ο στυλοβάτης της ομάδας και ο πρώτος που αναλαμβάνει να αισθανθούν ότι βρίσκονται στο σπίτι τους τα νέα αποκτήματα".

Η προετοιμασία αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "εξπρές" για όσους είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες τους, κύλησε καλά με τον Προύσαλη να εξηγεί " το θετικό είναι ότι δεν έχουμε κανένα τραυματία. Δώσαμε τρεις δυνατούς φιλικούς αγώνες στην Πολωνία. Δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε τον Μάιο όταν κρίνονται όλοι οι τίτλοι".


Όσοι βρίσκονται κοντά στον Ηρακλή, έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον προπονητή Χάρη Μπρόκινγκ. Συμφωνεί και ο Προύσαλης: " Το κλίμα είναι ήρεμο κάτι που έχω συναντήσει σπάνια στην καριέρα μου. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. Γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα".

Ο πασαδόρος με το Νο10 έχει κατακτήσει κύπελλο (με τον Παναθηναϊκό), έχει παίξει σε φάιναλ φορ (επίσης με τους "πράσινους") και τελικούς πρωταθλήματος, αλλά του λείπει ένα πράγμα: Το πρωτάθλημα.

" Για αυτό ήρθα στον Ηρακλή. Για να το κατακτήσω επιτέλους. Θέλουμε το κύπελλο και βέβαια τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακούγονται πολλά για μία καινούργια ομάδα όπως είναι φέτος ο Ηρακλής, αλλά είναι εφικτό και να κατακτήσουμε και τους τρεις στόχους, Έχουμε και έναν έβδομο παίκτη στο πλευρό μας, τον κόσμο".


Αποκαλύπτει δε ότι ήταν " όνειρο για εμένα να παίξω στον Ηρακλή. Πόσες φορές δεν έχω θαυμάσει τον κόσμο της ομάδας ως αντίπαλος. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή αποτελούν το Α και το Ω της δύναμης της ομάδας. Τώρα πραγματοποίησα το όνειρο μου. Ο επόμενος στόχος μου είναι να πανηγυρίσω αγκαλιά μαζί τους έναν τίτλο".



Για τον επίλογο, ο Έλληνας πασαδόρος κρίνει ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο και ο ανταγωνισμός περισσότερο "σφιχτός". Ωστόσο, προβλέπει ότι δύσκολα θα μπορέσει να μπει κάποιος άλλος ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ηρακλή και ΕΑ Πατρών.

" Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν τους τίτλους. Θα δούμε όμως πως θα εμφανιστούν γιατί έχουν προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο δυναμικό τους. Μόνο η ΕΑ Πατρών έχει κρατήσει το ίδιο δίδυμο πασαδόρος-διαγώνιος (Ζέκοφ-Γιορντάνοφ). Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον".













ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ