ΒΟΛΕΪ

Τελευταία θέση για τους Έφηβους

Τελευταία θέση για τους Έφηβους
εθνικη εφηβοι

Τη 16η θέση κατέλαβε η Εθνική εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Πούνε της Ινδίας

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε εύκολα με 3-0 σετ από τη Λευκορωσία στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 15-16.
Έτσι η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της με μόλις μία νίκη σε οκτώ αγώνες (3-2 επί της Τυνησίας).

Ο Γιώργος Καραβιδόπουλος, πραγματοποιώντας έναν απολογισμό της προσπάθειας που έκανε η Εθνική ομάδα των εφήβων στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχία της.

" Με την προϋπόθεση ότι θα ήταν μαζί μας και ο Φράγκος και ότι θα είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε όλοι μαζί ως ομάδα ήταν τα στοιχεία που με έκαναν να αισιοδοξώ πριν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι υποχρεώσεις του Φράγκου με την Εθνική ανδρών και ό,τι συνεπάγεται εξαιτίας αυτού, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Τζούριτς εντάχθηκε στην ομάδα κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και έπρεπε να παίξει μία θέση διαφορετική από αυτήν που έπαιξε σε όλο το πρωτάθλημα (αν και είναι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοσή του) και το γεγονός των τραυματισμών, σε συνδυασμό με την αρρώστια ορισμένων παικτών, οδήγησαν καταρχήν στον αποκλεισμό μας από την φάση των οκτώ και στη συνέχεια οι δύο ήττες με 3-2 από την Κίνα (15-13 στο τάι μπρέικ) και 3-1 με τον Καναδά δημιούργησαν κλίμα απογοήτευσης και κακής ψυχολογίας για τα δύο τελευταία παιχνίδια κατάταξης.

Η αποκλειστική ευθύνη για τις μέτριες στην αρχή και κακές στη συνέχεια εμφανίσεις της ομάδας είναι αποκλειστικά δική μου. Θεωρώ ότι αποτύχαμε εντελώς σε αυτήν τη διοργάνωση, αλλά καλό είναι οι επικριτές μας να αναλογιστούν έστω και μία στιγμή τι έχει καταφέρει η ομάδα τον τελευταίο χρόνο (δύο δεύτερες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και την πρόκριση αήττητη στο Παγκόσμιο) και να φροντίσουν να είναι κοντά σε αυτήν όχι μόνο στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες. Είναι άδικο να αμαυρώσουμε ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι τώρα και κυρίως να μας επιρρίψουν τις ευθύνες που μας αναλογούν και όχι άλλους λόγους και αιτίες που ξαφνικά ανακάλυψαν κάποιοι χωρίς καν να συμβαίνουν



".

Για το όφελος της παρουσίας της εθνικής σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο κ.Καραβιδόπουλος είπε:

" Όλοι μας κερδίσαμε σε εμπειρίες οι οποίες στη συνέχεια θα βοηθήσουν παίκτες, προπονητές και Ομοσπονδία να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να οργανωθούμε με βάση τα διεθνή πρότυπα τόσο στην επιλογή όσο και την αξιοποίηση των ταλέντων που πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σωματεία της Ελλάδας. Εάν να θέλουμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Από την πλευρά μου θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να συνεχίσω με τον ίδιο και ακόμα περισσότερο ζήλο στην προσπάθεια που ξεκίνησα πέρυσι αναλαμβάνοντας αυτήν την ομάδα και υπόσχομαι ότι από τη στιγμή που θα μπορούμε να δουλέψουμε σύμφωνα με την οργάνωση των αναπτυγμένων χωρών του βόλεϊ θα μπορεί η Ελλάδα να περιμένει και άλλες προκρίσεις στα επόμενα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και σίγουρα πιο αξιοπρεπείς εμφανίσεις σε τελική φάση

".

Για τις αλλαγές που θα έκανε σε περίπτωση που η Ελλάδα προκρινόταν στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση:

" Βασικά θα ήθελα να δοθεί περισσότερη βαρύτητα και ενδιαφέρον από την μεριά της Ομοσπονδίας ώστε να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου για να είμαι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος πέρα από τα θέματα τεχνικής και τακτικής που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και για τους όποιους τραυματισμούς συμβαίνουν κατά καιρούς σε κάποιους παίκτες λόγω του εξαιρετικά επιβαρημένου προγράμματος που έχουν με τις ομάδες τους και να είμαι σε θέση να διαμορφώσω τη φιλοσοφία και τις αρχές αυτής της ομάδας".

Για τους παίκτες που μπορούν να επανδρώσουν την εθνική Ανδρών (εκτός από τους Τζούριτς και Φράγκο):

" Νομίζω ότι μόνο κάποιοι από τους κεντρικούς και ο Δαρίδης εφόσον δουλέψουν σκληρά στα σωματεία τους".

Στο τέλος ο κ. Καραβιδόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παίκτες, παρόντες και απόντες (μάλιστα στους παρόντες παρέθεσε γεύμα σε ελληνική ταβέρνα) και ιδιαίτερα τους συνεργάτες του Μάκη Δημητριάδη, Παναγιώτη Κουρουγένη (φυσικοθεραπευτής), τον Γιώργο Σομπόνη (στατιστικολόγος), καθώς επίσης τον Θανάση Μαργαρίτη για τη βοήθειά του σε όλους τους τομείς αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς.

" Θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας που με εμπιστεύτηκε ανανεώνοντας της σύμβασή μου για ακόμη ένα χρόνο και να τους υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσω να τιμήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιλογή τους.

Τα σετ: 23-25, 16-25, 22-25

Ελλάδα: Γεωργιάδης 2, Ρουμελιωτάκης 8, Χαραλαμπίδης 4, Λυκουρέσης 3, Εφραιμίδης Ν. 6, Τζούριτς 21, Δαρίδης (λ), Κολτσιάκης, Σακόγλου 6

Λευκορωσία: Ράτζιουκ 12, Αουντοτσάνκα 17, Σκλιάρ 4, Μπούσελ 7, Μίχνεβιτς 11, Ούντρις 10, Κουκλίνσκι (λ), Προύσακ, Τζιάντκου


























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ