ΒΟΛΕΪ

Βέλγιο-Ελλάδα 3-2

Βέλγιο-Ελλάδα 3-2
εθνικη

Η Εθνική ανδρών ηττήθηκε στο πρώτο εκτός έδρας ματς κόντρα στο Βέλγιο με 3-2 σετ

Παρουσία περίπου 1500 Βέλγων φιλάθλων στο "Λότο Αρένα", η Εθνική ξεκίνησε χωρίς άγχος το παιχνίδι, καθώς μετά τη χαμένη πρόκριση, έπαιζε για το γόητρο. Ωστόσο οι διεθνείς μας κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι το καλό μπλοκ, αλλά και τα αντίπαλα λάθη να παρακολουθούν στο σκορ τους Βέλγους, που με πρωταγωνιστή τον Βαν Βάλε προηγήθηκαν 8-6 και 16-14. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, που "κράταγε" στην υποδοχή και δεν έκανε λάθη, όχι μόνο απειλούσε τους γηπεδούχους, αλλά κατάφερε με το Μηνούδη να προηγηθεί 20-19 και στη συνέχεια με 22-20. Τελικά παρά τα δύο... εξώφθαλμα δώρα του Ολλανδού διαιτητή Ντε Βιτ στους Βέλγους, η Εθνική μπήκε με το 25-23 (μπλοκ άουτ Ανδρεάδη) στη... θέση του οδηγού με 1-0 σετ.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία, πίεσαν στο σερβίς και για πρώτη φορά προκάλεσαν προβλήματα στην υποδοχή μας. Από τη στιγμή λοιπόν που χαλασε η υποδοχής μας και το βελγικό μπλοκ ανέβηκε, οι οικοδεσπότες ξέφυγαν εύκολα με 8-2 και 16-8, αφού το ένα ελληνικό λάθος διαδέχονταν το άλλο. Ετσι με τη βοήθεια του κόσμου τους οι Βέλγοι έκαναν το 25-13 και με συνοπτικές διαδικασίες ισοφάρισαν σε 1-1.

Στο 3ο σετ η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η αποτελεσματικότητα του Χόχο στην επίθεση, σε συνδυασμό με τις λανθασμένες υποδείξεις των επόπτων και δύο σερί άσους του πολύ καλού Βαν Χούτεμ, ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς από το 9-5 στο 17-11. Ετσι οι Βέλγοι, μολονότι, όπως και οι Έλληνες αντιμετώπισαν προβλήματα στην υποδοχή, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μας έφτασαν με 25-20 στην ανατροπή του σκορ, 2-1.

Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων, οι διεθνείς μας δεν το έβαλαν κάτω. Ρίσκαραν στο σερβίς, δεν άφησαν τους Βέλγους να ξεφύγουν στο σκορ (8-6) και με τις επιθέσεις πρώτου χρόνου των κεντρικών μας πήραν προβάδισμα με 16-13. Οι Βέλγοι αντεπιτέθηκαν με "αιχμή του δόρατος" τον Βαν Βάλε, αλλά ο άσος του Ριζόπουλου έκανε το 22-19 υπέρ της ελληνικής ομάδας, υποχρεώνοντας τον Γκεβέρ να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς μετά το τάιμ άουτ του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Αρσενιάδη στο 24-21 ο Μηνούδης έκανε το 25-21, ισοφαρίζοντας σε 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς του ελληνικού πάγκου.

Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 3-3, όμως σε εκείνο το σημείο οι αγχωμένοι Βέλγοι, έδειχναν να τα έχουν χαμένα από το πάθος και την μαχητικότητα των Ελλήνων, που είχαν σε καλή ημέρα τους Πετρέα και Ριζόπουλο. Με τους Έλληνες να έχουν τα ηνία στο σκορ με 8-6, η μόνιμη βελγική απειλή, Βαν Βάλε μείωσε σε 9-8 και ένα ακόμη... ανάποδο σφύριγμα του Ολλανδού ρέφερι, έσπρωξε τους γηπεδούχους στην ισοφάριση, 9-9. Ο Χόχο με μπλοκ στον υπό συνθήκες διαγώνιο, Ανδρεάδη, και έναν άσο του Κλας έβαλαν... φωτιά στο "Λότο Αρένα", καθώς οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 11-9 για να φτάσουν τελικά με 15-11 στην πολύτιμη νίκη, 3-2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πολλές απουσίες που είχε η Εθνική, προστέθηκε την τελευταία στιγμή και ο Νίκος Σμαραγδής, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Αρσενιάδης προτίμησε να προφυλάξει τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Την Κυριακή το πρωί η ελληνική αποστολή θα μεταβεί οδικώς (200 χλμ) στο Ρόζελαρ, έδρα της ομάδας Κνακ Ρόζελαρ, με τα χρώματα της οποίας θα αγωνίζεται από φέτος και ο Βέλγος διεθνής πρώην πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Φρανκ Ντεπέστελε. Εκεί θα διεξαχθεί την Κυριακή (16:00) το τελευταίο παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώνται η φετινή συμμετοχή της Εθνικής στη διοργάνωση.

Βέλγιο (Γκεβέρ): Κρούνερ 3, Βαν Ντεκράν 7, Βαν Χούτεμ 18 (3 άσοι), Βαν Βάλε, 16 Χόχο 15, Γκέρινξ (λ-70%), Κλας 3, Τούρλινγκς 4, Βέρχες 7

Ελλάδα (Αρσενιάδης): Προύσαλης 2, Μηνούδης 9, Ριζόπουλος 13, Πετρέας 14, Σουλτανόπουλος 10, Ανδρεάδης 18, Παπαδημητρίου (λ-59%), Στεφάνου

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 18β
2. Γερμανία 16β
3. Ελλάδα 15β
4. Ρουμανία 14β

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κώστας Αρσενιάδης: " Για μια ακόμη φορά, παρόλο που παίξαμε με σημαντικότατες απουσίες και ελλείψεις δείξαμε φοβερό χαρακτήρα και ότι διαθέτουμε τακτική σκέψη. Συγχαρητήρια στα παιδιά".

Αχιλλέας Παπαδημητρίου: " Σε ένα ακόμη παινχίδι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και δείξαμε παρά τις απουσίες, πως μπορούμε να κοντράρουμε στα ίσα το Βέλγιο.Θέλω ξανά να σταθώ όμως στην προσπάθεια που κάναμε παρά τα προβλήματα που έχουμε ως ομάδα και το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε με σύνθεση ανάγκης. Κάτι που είχα τονίσει και στην Κονστάντζα, χρησιμοποιώντας την έκφραση ότι η ομάδα ήταν για γέλια. Ισως να παρεξηγήθηκε από κάποιους η έκφραση που χρησιμοποίησα, αλλά εννούσα αυτό ακριβώς, ότι αναγκαστήκαμε λόγω απουσιών και τραυματισμών να κάνουμε φοβερές αλχημείες και να παίξουμε με σχήμα ανάγκης.

Για εμάς την Κυριακή είναι το τελευταίο ματς του τουρνουά και πλέον κοιτάμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μέσα από όλη αυτή τη διοργάνωση πάντως θεωρώ ότι κερδίσαμε αρκετά πράγματα ως παίκτες, τόσο από τους αγώνες όσο και από τις προπονήσεις. Δυστυχώς ως ομάδα δεν μπορώ να πω το ίδιο, αφού οι Μεσογειακοί αγώνες μας έβγαλαν από το ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα στερηθήκαμε κάποιους παίκτες από την Ευρωλίγκα, όπως και η Μεσογειακή ομάδα κάποιους από εμάς αντίστοιχα. Μολονότι όμως και οι δύο διοργανώσεις ήταν στο πρόγραμμα από την αρχή, το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο λόγω των πολλών τραυματισμών, που εύχομαι να τους ξεπεράσουμε σύντομα".



























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ