ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μαρία Πολύζου στο SPORT 24: "Η ανάμνηση του βιασμού υπάρχει, αλλά χωρίς να με πονάει"

Η Μαρία Πολύζου στο SPORT 24: "Η ανάμνηση του βιασμού υπάρχει, αλλά χωρίς να με πονάει"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, που αποκάλυψε πως βιάστηκε από τον πατέρα της στο βιβλίο "Μην τα Παρατάς" (εκδόσεις Key Boooks), μίλησε στην κάμερα του SPORT24, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η Μαρία Πολύζου, μια γυναίκα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία, μια πραγματική μαχήτρια στο στίβο και στη ζωή μίλησε στην κάμερα του SPORT24 για τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ζωής της και ανέφερε τις ανησυχίες της για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος στο βιβλίο της δεν περιέγραψε μόνο τους σπουδαίους αγώνες της, τις μεγάλες νίκες της και τις αμέτρητες διακρίσεις της. Μίλησε και για τις σκληρές δοκιμασίες της ζωής της. Για τον καρκίνο του μαστού, με τον οποίο ήρθε αντιμέτωπη το 2019, ενώ έγραψε για βιασμό της από τον πατέρα της στην ηλικία των 11 ετών. Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια της, τη σκληρή πραγματικότητα της φτώχειας και του εφιάλτη που βίωσε μέσα στο ίδιο το σπίτι της. Δυο φορές αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Βρήκε τη λύτρωση που αναζητούσε μέσα στον αθλητισμό.

Τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να κλείσει το τραύμα του βιασμού και ότι δέχεται μηνύματα από κακοποιημένα παιδιά που της λένε πως ένιωσαν σαν να διάβαζαν δικά τους λόγια. Ανησυχεί για τα παιδιά και τις κακοποιημένες γυναίκες που δεν αντιδρούν και δεν μιλούν από φόβο και απελπισία. Επεσήμανε την ανάγκη της ύπαρξης των δομών και του υποστηρικτικού πλαισίου που θα τους κάνει να νιώσουν ασφαλείς, ώστε να δραπετεύσουν από το μαρτύριό τους.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ