X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Βουλευτές στο πλευρό της ΚΟΕ

Τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού της Βούλης δεσμεύθηκαν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πρωταθλητές του υγρού στίβου μετά την έκθεση των προβλημάτων από τους τελευταίους.

Στην επιτροπή μορφωτικών επιθέσεων της Βουλής βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές του υγρού στίβου που διακρίθηκαν στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών, η εθνική νεανίδων (σ.σ. και ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψη τους στο Προεδρικό Μέγαρο) και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σπύρος Γιαννιώτης, Μαριάννα Λυμπερτά και Παναγιώτης Σαμιλίδης εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος μίλησε για την αφαίρεση των προνομίων, τα άδεια ταμεία της ομοσπονδίας, τα κολυμβητήρια που δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για αγορά πετρελαίου και γενικά την αβεβαιότητα που επικρατεί στις τάξεις της ομοσπονδίας και των οικογενειών των αθλητών.

" Οι αθλητές με τις διακρίσεις δεν είναι πολλοί. Τα κίνητρα για τα πανεπιστήμια είναι μηδενικά. Για να φτάσει να γίνει ένας ολυμπιονίκης είναι φύση αδύνατο να είναι μαθητής του 16. Είναι αθλήτριες που πλήρωσαν από τη τσέπη τους για να πάνε στη Σαγκάη. Άλλες ζήτησαν άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά τους για να πάνε και να πάρουν μετάλλιο. Και ξαναγύρισαν εκεί. Έχουμε μπροστά μας νέα παγκόσμια πρωταθλήματα. Πως θα τα καταφέρουν όταν πρέπει να προπονούνται τόσες ώρες;", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Διαθεσόπουλος.

Η επικεφαλής της υποεπιτροπής αθλητισμού, Χρύσα Αράπογλου δεσμεύθηκε ότι θα γίνει ότι πρέπει για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλήματα που βρίσκονται υπό τη σκέπη της ΚΟΕ.

Τέλος, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν σε ότι αφορά το θέμα κινήτρων σε αθλητές, ενώ μίλησε για υποχρέωση του ΟΠΑΠ να βοηθάει τον αθλητισμό. Παράλληλα, πρότεινε η επιτροπή να συναντηθεί τόσο με τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα όσο και με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και να ζητήσει να επαναξιολογηθούν τα κίνητρα και να διορθωθούν οι αδικίες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ